ПРООН бачить чітку відданість боротьбі з корупцією в Україні - постпред

ПРООН бачить чітку відданість боротьбі з корупцією в Україні - постпред

Ексклюзив
Укрінформ
Програма розвитку ООН спостерігає чітку відданість боротьбі з корупцією в Україні і зі свого боку сприяє впровадженню антикорупційних заходів на урядовому, місцевому та бізнесовому рівнях.

Про це сказав постійний представник Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні Яко Сільє в інтерв’ю Укрінформу.

«З багаторічного досвіду роботи UNDP у 170 країнах і територіях ми зрозуміли, що корупція є однією з найбільш серйозних проблем у розбудові ініціатив з відновлення та відбудови в будь-якій країні. Однак у випадку України ми спостерігаємо чітку відданість боротьбі з корупцією, і це йде від керівництва з найвищих рівнів влади», - зазначив Сільє.

У цьому контексті він поінформував, що ПРООН спільно з Міністерством громад, територій та розвитку інфраструктури розробили Антикорупційну програму на 2023-2025 роки, яка містить оцінку корупційних ризиків та визначає основні принципи антикорупційної роботи міністерства.

Читайте також: США очікують від України продовження реформ і боротьби з корупцією - міністр фінансів

«Дуже приємно бачити в Україні справжнє бажання зробити все можливе, щоб корупція не підривала зусилля з відновлення. І дуже приємно бачити, що уряд повністю усвідомлює небезпеку корупції в процесах відновлення. Вони справді намагаються розв’язати ці питання, запровадивши конкретні програми та цифрові платформи, які також можуть зробити процес набагато прозорішим і відкритим, зокрема під час подання заявок і реалізації заходів з відновлення», - сказав постпред ПРООН.

Він повідомив, що Програма розвитку ООН паралельно працює на місцевому рівні, зміцнюючи спроможність громад у цій сфері та визнаючи їх провідну роль у процесі відновлення.

«Для того, щоб надати нашу підтримку якомога ефективніше, UNDP у співпраці з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури провели опитування у 170 громадах, щоб оцінити їхні потреби в налагодженні ефективних антикорупційних зусиль. Нині, зважаючи на результати оцінки, ми підтримуємо 13 територіальних громад по всій Україні у підвищенні прозорості та підзвітності на місцевому рівні», - зазначив Сільє.

Читайте також: Майже 60% українців бачать позитивні зрушення у боротьбі з корупцією

За його словами, ще одним важливим аспектом роботи ПРООН щодо сприяння прозорості та підзвітності є підтримка малого та середнього бізнесу.

«UNDP посилює спроможність малого та середнього бізнесу в цій сфері через різноманітні тренінги. Крім того, на початку 2024 року на порталі Дія.Освіта буде доступний онлайн-курс для бізнесу «Зміцнення доброчесності: мінімізація ризиків та розбудова комплаєнсу у бізнес-сфері під час відновлення», розроблений за нашої підтримки», - резюмував постпред ПРООН.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський під час візиту до США заявив, що для боротьби з корупцією в Україні є два шляхи: цифровізація та судова система.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-