Українською і німецькою: Шольц та Бербок привітали з річницею Революції Гідності

Українською і німецькою: Шольц та Бербок привітали з річницею Революції Гідності

Укрінформ
Члени німецького уряду привітали Україну з 10-річчам Майдану, який продемонстрував чітку європейську спрямованість держави.

Зокрема, вітання розмістили в соцмережах канцлер ФРН Олаф Шольц і глава МЗС Німеччини Анналена Бербок.

«10 років тому Майдан став символом свободи, демократії та суверенітету. Мужність українок і українців незабутня. Україна належить до Європи – і ми стоїмо на вашому боці», - написав Шольц у своєму акаунті в соцмережі Х німецькою і українською мовами.

«У цей день 10 років тому на Майдані можна було почути, як голосно б'ється за Європу серце України, з мужністю та надією на майбутнє у свободі. Тоді українці визначилися зі шляхом до Європи – сьогодні ми йдемо ним разом», - написала своєю чергою Бербок.

Міністр оборони Борис Пісторіус, який прибув з неочікуваним візитом до України 21 листопада, першим пунктом своєї програми особисто вшанував пам’ять тих, хто стояв на Майдані, на меморіалі в Києві.

«Мужні люди різного віку вийшли на вулиці демонструвати за свободу, за наближення до Європи, деякі з них заплатили за це своїми життями. Сьогодні українці знову борються за свою свободу, але цього разу проти зовнішнього агресора», - сказав глава Міноборони. Він підкреслив, що метою його візиту є показати повну солідарність і глибоке захоплення українцями, і запевнити їх у подальшій підтримці.

Читайте також: Президенти України та Молдови вшанували пам’ять загиблих під час Революції Гідності

Це другий візит Пісторіус до України, вперше він відвідав Київ у лютому, невдовзі після призначення на посаду.

Як повідомлялося, Україна 21 листопада відзначає День гідності та свободи. Він встановлений указом Президента від 13 листопада 2014 року на честь початку цього дня двох знаменних подій у новітній українській історії - Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

Фото: DW

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-