В ОП провели зустріч із генсеком ПАЧЕС - говорили про виключення Росії та «зернові коридори»

В ОП провели зустріч із генсеком ПАЧЕС - говорили про виключення Росії та «зернові коридори»

Фото
Укрінформ
Заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга провів зустріч із генеральним секретарем Парламентської асамблеї Організації Чорноморського економічного співробітництва (ПАЧЕС) Асафом Гаджиєвим, де обговорили подальшу співпрацю.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Як зазначається, у зустрічі також узяли участь члени парламентських делегацій України та Грузії Анна Пуртова та Рамаз Ніколаішвілі.

Під час зустрічі Сибіга подякував генсеку за візит до України та проведення 62-ї сесії Генеральної асамблеї ПАЧЕС у Києві. Сторони відзначили, що сесія Генасамблеї ПАЧЕС у Києві виявилася надзвичайно продуктивною, та привітали її вагомі результати.

Крім того, було високо оцінено особисту підтримку з боку генсека ПАЧЕС суверенітету й територіальної цілісності України, а також принципову позицію Організації в питанні непідтвердження мандатів членів російської делегації та недопущення проведення заходів у межах ПАЧЕС у державі-агресорі.

Читайте також: Туреччина на саміті ПАЧЕС висловила непохитну підтримку України

Сибіга наголосив на необхідності виключення Росії з ПАЧЕС як держави, що грубо порушує норми міжнародного права та статутні принципи Організації. Він також висловив сподівання на підтримку з боку інших держав – членів ОЧЕС у розв’язанні цього питання.

"Під час обміну думками щодо безпекової ситуації в регіоні співрозмовники окремо порушили питання глобальної продовольчої безпеки та свободи мореплавства, обговорили подальші спільні кроки в контексті забезпечення функціонування «зернових коридорів» у Чорному морі", - додають в ОП.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський вважає, що Організація Чорноморського економічного співробітництва заслуговує на перезапуск і значну активізацію.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-