В ОП прокоментували зустріч Байдена і Сі

В ОП прокоментували зустріч Байдена і Сі

Укрінформ
Зустріч Президента США Джо Байдена і голови КНР Сі Цзіньпіна дала світові сигнал про важливість нового глобального порядку і діалогу замість протистояння, а Росію нарешті викреслили зі списку тих, хто впливає на світові процеси.

Так прокоментував зустріч двох лідерів радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк у Твіттері, передає Укрінформ.

"Обережний оптимізм. Зустріч лідерів США та Китаю. Це чудовий сигнал світу – діалог замість протистояння, новий глобальний порядок, обов’язково потрібні правила, стабільність і передбачуваність. І другий момент – Росію нарешті викреслили зі списку тих, хто реально впливає на світові процеси", - написав Подоляк.

За його словами, у Росії практично немає агентури, тому що вона робить ставку на хаос, руйнування, підтримку насильства як інструмент зовнішньої політики.

Читайте також: «Ви знаєте цього юнака?»: Байден під час зустрічі показав Сі фото з його першої поїздки до США

Як повідомляв Укрінформ, лідер КНР прибув до США з візитом. На спільному вітальному бенкеті груп дружби США - Китай у Сан-Франциско він заявив, що Китай готовий бути партнером і другом Сполучених Штатів, та пообіцяв, що КНР запросить 50 тисяч американських підлітків до себе на навчання і поверне великих панд до зоопарків США.

Фото: Chip Somodevilla/Bloomberg/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-