У Сенаті США розглянуть допомогу Україні та Ізраїлю після Дня подяки

У Сенаті США розглянуть допомогу Україні та Ізраїлю після Дня подяки

Укрінформ
Лідер сенатської більшості демократ Чак Шумер заявив, що єдиний пакет заходів національної безпеки, який включає допомогу Ізраїлю, Україні, Тайваню та посилення кордону США, буде розглядатися Палатою представників після Дня Подяки, який цьогоріч відзначається 23 листопада.

Про це повідомляє CNN, передає Укрінформ.

Шумер сказав, що він «дуже сильно хоче, щоб усі чотири запити президента (Байдена – ред.) були схвалені - Україна, Ізраїль, гуманітарна допомога та Індо-Тихоокеанський регіон».

«У нас є демократи і республіканці, які працюють разом, щоб спробувати розробити пакет заходів щодо забезпечення безпеки кордонів, який матиме підтримку обох партій. Але ми повинні це зробити, і щойно ми повернемося після Дня Подяки, це буде дуже важливим пріоритетом. Усі чотири (запити - ред.) мають отримати двопартійну підтримку в Палаті представників. Разом», - сказав Шумер.

Відповідаючи на запитання про зусилля Республіканської партії в Палаті представників щодо поділу пакета на більш дрібні окремі законопроєкти, Шумер сказав, що потрібна двопартійна підтримка всіх чотирьох запитів, і він буде наполегливо працювати, щоб це виконати.

Читайте також: США передали 22 мобільні котельні пʼяти областям України

Як повідомляв Укрінформ, минулого місяця президент США Джо Байден ініціював запит про додаткове фінансування потреб національної безпеки. Він включає асигнування для Ізраїлю, України, посилення кордону США та інших пріоритетів.

Раніше у вівторок лідер республіканців у Сенаті Мітч МакКоннелл висловився на підтримку двоетапної пропозиції спікера Палати представників Майка Джонсона щодо тимчасового фінансування уряду, яка не включає пакетів для України й Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-