Путін марно радіє з турбулентності у світі - Бербок

Путін марно радіє з турбулентності у світі - Бербок

Укрінформ
Німеччина не просто продовжить підтримку України - вона її розширить упродовж зимових місяців і на наступний рік.

Про це заявила міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок перед початком зустрічі в Брюсселі 13 листопада, передає Укрінформ.

«Путін радіє надто зарано через драматичну ситуацію по всьому світу. Адже ми не просто продовжимо нашу підтримку України, ми її розширимо та збільшимо, саме з боку ФРН. Не лише з огляду на захисний щит протягом ближчими тижнями та місяцями, коли є зрозумілим, що російський президент знову у віроломний спосіб використовуватиме потреби людей під час холодної зими, наша підтримка буде масовано збільшена наступного року», - сказала Бербок.

Читайте також: НАТО може повчитися в України кіберзахисту - Бербок

Очільниця німецького зовнішньополітичного відомства також порушила тему розширення ЄС, зазначивши, що це в геополітичних інтересах самого Євросоюзу. Для безпеки та миру в Європі не повинно бути «сірих зон», підкреслила вона.

Говорячи про вірмено-азербайджанський конфлікт, глава МЗС ФРН назвала важливою підтримку з боку ЄС процесів, які намітилися між двома країнами останнім часом, «адже інші стоять напоготові заповнити прогалини, якщо Європа не буде там присутня». Вона закликала політичних гравців у регіоні використати європейську платформу для пошуку мирного врегулювання, адже саме ЄС зацікавлений у справжньому мирі, безпеці та довірі в регіоні.

Центральною ж темою сьогоднішньої зустрічі, за її словами, буде ситуація навколо палестино-ізраїльського конфлікту. Бербок повторила, що стале врегулювання можливо лише за умови політики «двох держав», яким би віддаленим воно не здавалося.

Читайте також: Пісторіус підтвердив плани Німеччини подвоїти військову допомогу Україні

Бербок прибула в «столицю ЄС» з Близького Сходу, це була її третя поїздка в регіон після атаки ХАМАСу на Ізраїль 7 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-