Для зустрічі Зеленського із Сі Цзіньпіном ведуться переговори - ОП

Для зустрічі Зеленського із Сі Цзіньпіном ведуться переговори - ОП

Укрінформ
Комунікація України і Китаю непроста, але зараз ведуться перемовини, щоб відбулася зустріч лідерів двох країн.

Про це сказав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак в інтерв’ю Наталії Мосійчук, передає Укрінформ.

"Комунікація України і Китаю непроста. Але були дві дуже добрі розмови у Президента України і лідера Китаю. Ми працюємо над цими відносинами, вони дуже важливі...І ми зараз працюємо над тим, щоб відбулася зустріч між Президентом України (Володимиром Зеленським - ред.) і лідером Китаю (Сі Цзіньпіном - ред.)", - наголосив він.

За словами Єрмака, зараз Китай бере участь в обговоренні Формули миру на рівні послів. Представників не було на Мальті, вони надіслали офіційне повідомлення, що не зможуть взяти участь. "Але все-таки я вважаю, що вони братимуть участьу Форумлі миру", - зауважив керівник ОП

Він також висловив сподівання, що стосунки між Китаєм і Україною можуть бути кращими. "Я бачу дуже позитивну тенденцію їх розвитку, в тому числі і після зустрічі Байдена та Ці Дзіньпіна", - сказав Єрмак.

Читайте також: Китай закидає G7 «затягування» війни Росії проти України

Він підкреслив, що усі відповідальні особи і держоргани зараз працюють над тим, щоб відбулася така зустріч між Президентами України і Китаю.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня 22 учасники саміту ЄС-США, що відбувся у Вашингтоні, закликали Китай скористатися своїм впливом на Росію, щоб та закінчила свою агресію проти України, та увійти в прямий контакт із владою України для підтримки тривалого та стійкого повоєнного миру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-