Прем’єр Нідерландів: Якщо Путін досягне успіху, то не зупиниться на Україні

Прем’єр Нідерландів: Якщо Путін досягне успіху, то не зупиниться на Україні

Укрінформ
Прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте заявив, що ситуація на Близькому Сході не має послабити увагу до України, бо якщо Путін досягне успіху, то не зупиниться на Україні.

Про це він сказав перед початком саміту ЄС у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми повинні потурбуватися про те, щоб ми зробили свій внесок. І найперше ми говоримо про авіацію, а саме F-16. Також ми розглядаємо протиповітряну оборону з боку Нідерландів у рамках ширших гарантій безпеки, саме так ми можемо зробити наш внесок. Це життєво важливо. І ситуація на Близькому Сході… Так потрібно приділяти увагу, але не послаблювати нашу увагу до битви за нашу безпеку і наші цінності тому що якщо Путін досягне успіху, то не зупиниться на Україні”, - сказав він.

Він також зазначив, що дуже важливо, щоб більше гуманітарної допомоги швидко надходило до Гази.

“Лікарням потрібно набагато більше води, їжі, енергії та палива, щоб гуманітарна ситуація могла покращитися”, - сказав він.

За його словами, до сектору Гази сьогодні прибули ще 12 вантажівок з гуманітарною допомогою.

Читайте також: Конфлікт на Близькому сході не повинен вплинути на допомогу Україні - Рютте

“Цього замало, цей обсяг повинен збільшитися”, - підкреслив Рютте і наголосив, що “ми повинні визнати, що якщо Ізраїль не знищить ХАМАС, в Ізраїлю не буде майбутнього, але вкрай важливо, щоб це не відбувалося за рахунок невинних палестинців, цивільних осіб у Газі”.

Як повідомлялося, сьогодні у Брюсселі розпочинається дводенне засідання Європейської Ради, в ході якої глави держав та урядів країн ЄС розглянуть найважливіші питання зовнішньої політики та пропозиції Єврокомісії з перегляду багаторічного бюджету ЄС на 2024-2027 роки. Серед головних політичних тем – війна в Україні та ескалація на Близькому сході.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-