Кулеба підтримує подвійне громадянство в Україні

Кулеба підтримує подвійне громадянство в Україні

Укрінформ
Множинне громадянство має стати елементом державної політики, спрямованої на збереження і розвиток всесвітньої української спільноти.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у промові до Світового конгресу українців, повідомляє Укрінформ.

“Конче необхідно зберегти їхній зв’язок з Батьківщиною. Це про майбутнє України та українства. Тому одним з елементів державної політики, спрямованої на збереження і розвиток всесвітньої української спільноти, має стати множинне громадянство”, – сказав очільник української дипломатії.

Кулеба підкреслив, що він переконаний в необхідності запровадження множинного громадянства, адже “потрібно керуватися не страхом роздачі чужих паспортів в Україні, а силою українського паспорта в Україні та у світі”.

На його думку, держава має відкрити можливість для мільйонів українців за кордоном зберігати свій український паспорт або отримати його, а також прийняти як доконаний факт, що зі вступом України до Євросоюзу паспорти України матимуть такий самий статус, як і паспорти сусідніх європейських держав.

“Звісно, ця політика має втілюватися розумно. Поступово, починаючи з дружніх країн-союзниць. І, звісно, будь-яке подвійне громадянство з державою-агресором чи недружніми країнами має бути заборонене”, – додав міністр.

Читайте також: Для повернення біженців слід зберегти їхню українську ідентичністьпрезидент СКУ

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у 2021 році вніс до Верховної Ради п’ять законопроєктів у сфері громадянства.

Конституція України (стаття 4) визначає, що в Україні існує єдине громадянство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-