Зеленський цього тижня провів низку важливих розмов з міжнародними партнерами

Зеленський цього тижня провів низку важливих розмов з міжнародними партнерами

Відео
Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський розповів, що мав цього тижня низку розмов з міжнародними партнерами; головне в усіх цих переговорах – захистити життя й мирне населення, не дати дестабілізації поширитися ще й іншими регіонами світу.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у вечірньому відеозверненні глави держави.

"Наша активна міжнародна робота жодного дня не припиняється. Сьогодні я говорив із Президентом Туреччини Ердоганом, і це дев’ята міжнародна розмова за цей тиждень. Уже говорив із Президентом Фінляндії, з Премʼєр-міністром Канади, з Президентом Південної Африки, з Премʼєр-міністром Норвегії, також з Президентом Франції, з Генеральним секретарем ООН, з Президентом США, з Канцлером Німеччини. Головне в усіх цих переговорах – захистити життя й людей, мирних людей, не дати дестабілізації поширитися ще й іншими регіонами світу, не дати змарнувати нашу роботу з консолідації світової більшості заради міжнародного права", - йдеться в повідомленні.

Він подякував усім лідерам за підтримку та усвідомлення, що зараз час для максимально енергійної спільної роботи.

Відео: ОП

Зеленський зазначив, що з Президентом Ердоганом вони обговорили і ситуацію в Чорноморському регіоні, агресію проти України, агресію проти глобальної безпеки, і ситуацію на Близькому Сході.

"Активно готуємо нову зустріч щодо Формули миру – зустріч запланована вже на наступний тиждень, відбудеться вона на Мальті. Вагомі держави світу будуть представлені – перелік учасників фактично щодня збільшується. Понад 50 учасників очікуємо. Сьогодні Президент Ердоган підтвердив, що Туреччина братиме участь у зустрічі. Готуємося також до нового саміту нашої Кримської платформи – парламентського рівня Кримської платформи. Кількість учасників дуже серйозна. Саміт відбудеться в Чехії", - зазначив Зеленський.

Читайте також: На Раді міністрів ЄС у Люксембурзі обговорять українську Формулу миру

Як повідомляв Укрінформ, на Мальті відбудеться третій мирний саміт щодо України з лідерами країн так званого Глобального Півдня. Захід відбудеться 28 та 29 жовтня.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-