Єрмак обговорив із Салліваном активізацію ворожих дій на Східному напрямку

Єрмак обговорив із Салліваном активізацію ворожих дій на Східному напрямку

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником Президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба Глави держави.

«Перебуваючи в Одесі з Президентом України Володимиром Зеленським, керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником Президента Сполучених Штатів Америки з питань національної безпеки Джейком Салліваном. У межах постійного діалогу із союзниками Андрій Єрмак поінформував співрозмовника про оперативну ситуацію на фронті, кроки українських військ з метою деокупації території України та активізацію наступальних дій ворога на Східному напрямку», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Білий дім готує запит до Конгресу на додаткове фінансування для України, Ізраїлю і Тайваню - ЗМІ

Також зазначається, що керівник ОП відзначив потребу України в артилерії та засобах ППО, особливо перед наближенням зимового періоду. Він подякував США за підтримку нашої країни та армії, зокрема за рішення, ухвалені на нещодавньому засіданні Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

Повідомляється, що співрозмовники також обговорили події в Ізраїлі.

У пресслужбі інформують, що Єрмак у розмові висловив подяку Президенту США Джозефу Байдену, обом палатам Конгресу за потужну й незмінну підтримку України, а також усім американцям, які підтримують українців і наших захисників у протистоянні несправедливій агресії Росії.

Читайте також: Єрмак провів зустріч з віцепрезидентом Інституту миру США Тейлором

Як повідомлялося, Президент США Джо Байден наступного тижня оприлюднить свій запит на додаткове фінансування України та Ізраїлю.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-