Продовження реформи децентралізації допоможе країні повноцінно відновитися після війни - Шуляк

Продовження реформи децентралізації допоможе країні повноцінно відновитися після війни - Шуляк

Укрінформ
Продовження реформи децентралізації допоможе країні розвиватися, впроваджувати європейські стандарти та повноцінно відновитися після війни.

Таку думку у своєму дописі в Фейсбуці висловила народна депутатка України, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк, передає Укрінформ.

“Продовження реформи децентралізації допоможе країні розвиватися, впроваджувати європейські стандарти та повноцінно відновитися після війни. Бо у фокусі реформи — створення сильної системи місцевого управління, яка дозволить забезпечити громадян якісними послугами та створить систему відповідальності за прийняті рішення”, - зазначила Шуляк.

Читайте також: Більше мільярда гривень виплатили в рамках програми єВідновлення – Шуляк

Вона повідомила, що ці питання обговорили у "страсбурзькому форматі", спільно з Генеральним секретарем Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи Матьє Морі, представниками Ради Європи, парламенту, Кабміну, Міністерства відновлення та асоціаціями місцевого самоврядування.

“Без втручання в автономію самоврядування, маємо створити збалансовану систему багаторівневого управління, а також виробити основні орієнтири перехідного періоду від системи управління в рамках правового режиму воєнного стану до звичайного після припинення або скасування воєнного стану”, - підкреслила народний депутат.

Також вона подякувала колегам з Ради Європи за підтримку реформи з децентралізації та готовність працювати далі над створенням стійких демократичних державних інституцій.

Читайте також: Програму компенсацій за пошкоджене та знищене житло планують удосконалити - Шуляк

Як повідомлялося, раніше Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що Україна веде переговори з міжнародними партнерами щодо надання обладнання, яке допоможе децентралізувати енергосистему.

Фото: ФБ Олени Шуляк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-