Наступного року Україна буде в топі виборчої американської повістки - Кулеба

Наступного року Україна буде в топі виборчої американської повістки - Кулеба

Укрінформ
У США «українське питання» наступного року перебуватиме на стику двох тектонічних плит - довготривалої стратегії та президентських виборів.

Таку думку міністр закордонних справ Дмитро Кулеба висловив в інтерв'ю Forbes, передає Укрінформ.

Глава української дипломатії зауважив, що волів би, аби тема підтримки України «випала» з американської виборчої повістки і не була внутрішньополітичною, виборчою чи партійною, оскільки це відповідає інтересам Демократичної та Республіканської партій США та всіх американців. Водночас, за його прогнозом, Україна залишиться в топі тем виборів у США.

«Наступного року Україна буде в топі виборчої американської повістки. В США зараз відбувається стик двох тектонічних плит: стратегії та виборів. Перша усвідомлює, що в стратегічних інтересах Америки – підтримувати Україну. Вибори ж – це не стратегія, а короткострокове явище. На цьому стику перебуватиме «українське питання»», - сказав Кулеба.

За його словами, весь фокус української політики буде на тому, як нам запобігти кризам і використати будь-яку ситуацію на користь нашої держави.

«Це життя, це політика, і нею треба займатися», - резюмував глава МЗС.

Читайте також: У Конгресі хочуть почути від Байдена роз’яснення стратегії стосовно України

Як повідомлялося, США у рамках діалогу, що триває з Україною та іншими сторонами, надали перелік пріоритетних реформ для обговорення та зворотного зв’язку на багатосторонній Координаційній платформі донорів для України у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-