Зеленський висловив співчуття рідним усіх загиблих внаслідок терористичної атаки ХАМАС на Ізраїль

Зеленський висловив співчуття рідним усіх загиблих внаслідок терористичної атаки ХАМАС на Ізраїль

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття рідним усіх загиблих унаслідок терористичної атаки угруповання ХАМАС на Ізраїль.

Як передає Укрінформ, про це він сказав у вечірньому відеозверненні.

"Сьогодні увесь світ побачив жахливі кадри з Ізраїлю. Кадри того, як терористи знущаються з жінок, чоловіків, як захоплюють у заручники навіть літніх людей, не жаліючи. Мої співчуття усім, чиї рідні та близькі загинули. Бажаю якнайшвидшого одужання усім пораненим", - сказав Зеленський.

Відео: ОП

Президент наголосив, що позиція України чітка - у будь-які точці планети кожен, хто несе терор і смерть, повинен за це відповідати.

Читайте також: Весь світ розуміє, які «спонсори» могли забезпечити організацію атаки ХАМАС на Ізраїль - Зеленський

Як повідомлялося, по центральних та південних районах Ізраїлю в суботу вранці було завдано масованого ракетного удару. Унаслідок масштабної атаки ХАМАС по Ізраїлю загинуло щонайменше 22 людини, ще 545 постраждали.

Старший військовий командувач ХАМАС Мохаммад ад-Дейф оголосив про початок операції в трансляції в ЗМІ, закликаючи палестинців у всьому світі до боротьби. Він повідомив, що по Ізраїлю було випущено 5000 ракет. В Ізраїлі заявили, що по території країни було випущено 2200 ракет.

Міністр оборони Ізраїлю затвердив призов резервістів відповідно до потреб ЦАХАЛу. Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку ХАМАС.

Прем'єр-міністр Біньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни.

СШАЄСУкраїна та низка інших держав засудили атаки по Ізраїлю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-