Під час входження до ЄС не може бути жодних поступок і «автоматизму» - Урсула фон дер Ляєн

Під час входження до ЄС не може бути жодних поступок і «автоматизму» - Урсула фон дер Ляєн

Укрінформ
Процес входження нових членів до ЄС має залишатися основаним виключно на заслугах та досягненнях країн-кандидатів у реформах, і в цьому питанні не може бути жодних поступок або «автоматизму».

Про це в п'ятницю у Гранаді під час пресконференції за підсумками неформального засідання Європейської ради заявила президент Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Одне з важливих завдань – це розширення Європейського Союзу, який включатиме 30+ членів. Процес входження до ЄС є основаним на досягненнях, і це було дуже зрозуміло сьогодні під час нашого обговорення. Тож жодних скорочень, жодного «автоматичного» входження в Європейський Союз. Коли ми говоримо про досягнення, ми маємо розглядати не лише оснований на досягненнях процес реформ у країнах-кандидатах, але й враховувати конкуренцію. При цьому я не говорю про конкуренцію в Європейському Союзі, але про наших суперників за його межами», - зазначила Урсула фон дер Ляєн.

У цьому контексті вона зауважила, що для збереження такої конкуренції ЄС потребує погодження щодо реформування всієї системи економічного управління, зокрема щодо використання бюджетних фондів, які мають відігравати потужну роль у фінансуванні зеленої та цифрової трансформації.

Читайте також: Війна Росії проти України не дозволяє Євросоюзу зволікати з процесом розширення - Мішель

Урсула фон дер Ляєн нагадала, що попередня неформальна зустріч Європейської Ради у Версалі, що відбулася невдовзі після початку російської агресії проти України, визначила головні напрямки подальшого розвитку та посилення стійкості ЄС, включаючи зміцнення його оборони й безпеки, посилення економіки, зменшення залежності від російських енергоносіїв та позбавлення від інших факторів ризику, таких як залежність від критичних сировинних матеріалів та напівпровідників.

«Ми виконали ці зобов’язання. Ми погодили у рекордно короткий час мобілізацію та доставку масивної фінансової та військової підтримки для України. Команда Європи (ЄС та країни-члени – ред.) вже надала Україні підтримку, що оцінюється у 82 мільярди євро», - додала президент Єврокомісії.

Вона зауважила, що всі зусилля із розвитку та посилення ЄС тісно пов’язані із захистом та зміцненням міжнародного порядку, що оснований на правилах і який стає дедалі вразливішим.

Як повідомлялося, сьогодні у Гранаді відбулося неформальне засідання Європейської Ради, під час якої європейські лідери обговорили майбутній розвиток та розширення Європейського Союзу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-