Гарантії безпеки для України: Петер Павел закликав Європарламент ухвалити необхідні рішення

Гарантії безпеки для України: Петер Павел закликав Європарламент ухвалити необхідні рішення

Укрінформ
ЄС має продовжувати підтримку України для забезпечення перемоги над Росією та досягнення миру на українських умовах.

Про це заявив президент Чеської Республіки Петер Павел у виступі на засіданні Європарламенту в Страсбурзі, передає кореспондент Укрінформу.

«Я звертають до вас – підтримайте Україну. Якщо вона впаде – це буде наша найбільша помилка, і вона буде дуже дорого нам коштувати. Україна має перемогти і ми маємо знову показати світу наші принципи. Моя надія на те, що Україна здобуде мир, і зовсім скоро, і що ми приймемо усі потрібні рішення, які допоможуть добитись гарантій безпеки та миру для неї в світі», - закликав Павел.

Він наголосив, що Росія має програти в Україні та повернути всі захоплені нею території. На думку чеського лідера, «мир ніколи не буде можливим, доки ми знаходимо пояснення і пробачаємо дії агресора. Якщо він отримує пробачення раз, він завжди йде далі».

Президент Чехії також порівняв вивезення українських дітей до Росії з подібним злочином, який вчиняв нацистський режим Гітлера з чехословацькими дітьми.

Чеський лідер також закликав до сміливих рішень вже до кінця року щодо розширення Європейського Союзу, оскільки це сприятиме створенню більш об’єднаної та більш активної Європи, якою можна буде пишатись.

Читайте також: Президент Чехії: Не можна допустити перемоги Росії у війні

Перед виступом чеського лідера на спільному з ним підході до преси голова Європарламенту Роберта Мецола заявила, що українська безпека – це європейська справа, оскільки українці борються за європейські цінності. Вона також висловила вдячність чеському народу за прийом українських біженців. Окремої уваги, на думку Мецоли, заслуговує досвід Чехії з досягнення неї енергетичної незалежності від Росії. Вона також назвала його «піонером» європейських цінностей.

Як повідомлялось, президент Чехії заявив в ООН, що усе керівництво Росії, відповідальне за вторгнення в Україну, повинно бути покаране. Петер Павел також вважає, що Україна заслуговує стати членом Північноатлантичного альянсу після завершення війни.

Фото: Інстаграм prezident_pavel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-