Захід має продовжувати підтримку України та стримування Росії – американський генерал

Захід має продовжувати підтримку України та стримування Росії – американський генерал

Укрінформ
Генерал-лейтенант американської армії у відставці, ексрадник з національної безпеки США Герберт Реймонд Макмастер закликав Захід продовжувати підтримку України та стримування Росії.

Про це він сказав під час Варшавського безпекового форуму, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я думаю, що ми повинні продовжувати пояснювати нашим міжнародним партнерам, чому важливо обмежити потік грошей у банкомат Путіна. Тому що він використовує цей банкомат, щоб продовжувати вбивати український народ. І я думаю, що в цей момент, коли ми говоримо про те, чи ми готові продовжувати підтримувати Україну, ми також повинні бути готові продовжувати стримувати Росію”, - заявив він.

За його словами, “Україна гідна нашої підтримки”.

“Тож ми повинні діяти з різних боків - підтримувати українців, але також стримувати російську машину, яка веде війну проти них”, - сказав Макмастер.

Він також зазначив, що інфраструктура в Україні під постійними атаками.

Також, за його словами, дуже важливо дотримуватися раціонального підходу у використанні енергетичних ресурсів, оскільки це має надзвичайно важливе значення для національної безпеки країн.

Читайте також: Вступ України в НАТО відповідає інтересам самого Альянсу - британський генерал

Як повідомлялося, 3-4 жовтня проходить Варшавський безпековий форум. Це щорічна міжнародна конференція, під час якої обговорюють найбільш значущі проблеми й виклики глобальної безпеки за участю провідних політиків, урядовців, представників академічних кіл та експертів.

В центрі уваги форуму — війна в Україні та безпекова ситуація у східній частині Європи.

Фото: US Army

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-