Шмигаль упевнений, що передвступні переговори з ЄС розпочнуться цьогоріч

Шмигаль упевнений, що передвступні переговори з ЄС розпочнуться цьогоріч

Укрінформ
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль упевнений в тому, що передвступні переговори між Україною та Європейським Союзом щодо членства розпочнуться у 2023 році.

Про це він сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Впевнений, що виконавши всі вимоги Єврокомісії, відкриємо передвступні переговори у 2023 році», - зазначив Шмигаль.

Відео: телеграм-канал Премʼєр-міністра України

Він нагадав, що 2 жовтня в Києві відбулася зустріч міністрів закордонних справ держав-членів Євросоюзу. «Це ще одна знакова для нас усіх подія. Вона свідчить, що Україна була, є і буде частиною об’єднаної Європи. Це свідчення абсолютної підтримки України в наших прагненнях до перемоги, миру, процвітання та європейського майбутнього», - підкреслив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Зеленський: Наша мета - цьогоріч вийти на початок переговорів щодо членства у ЄС

Як повідомляв Укрінформ, у червні 2022 року лідери 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення про надання Україні та Молдові статусу країн-кандидатів на членство в Європейському Союзі. Грузія не отримала такого статусу, хоча для всіх країн «тріо асоціації» - України Молдови й Грузії — ЄС підтвердив європейську перспективу.

Прогрес всіх трьох країн на шляху реформ та європейської інтеграції буде вперше відображений у щорічній доповіді Єврокомісії щодо розширення ЄС, яка буде, як очікується, оприлюднена у жовтні цього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-