Зеленський провів зустріч із президенткою ЄБРР

Зеленський провів зустріч із президенткою ЄБРР

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів зустріч із президенткою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Оділь Рено-Бассо, яка перебуває з візитом в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Президент висловив подяку ЄБРР за незмінну й тверду підтримку України в протидії повномасштабному російському вторгненню та фінансування банком проєктів із розвитку України.

Відео: ОП

Зеленський зауважив, що в країну навіть під час війни надходять інвестиції, але для відновлення й стабільного економічного розвитку їх обсяги мають бути значно більшими.

«Якщо ми матимемо надійну систему ППО та робочі місця, люди повертатимуться в Україну навіть зараз, поки триває війна. І наша країна не лише битиметься за свою свободу, а й продовжуватиме жити», - зазначив глава держави.

За його словами, Україна зацікавлена у продовженні співпраці з ЄБРР, зокрема у сфері енергетичної безпеки, фінансуванні торгівлі, підтримці критично важливої інфраструктури та муніципалітетів, продовольчій безпеці, корпоративному секторі тощо.

Крім того, Зеленський наголосив на необхідності посилення фінансування реалізації проєктів у приватному секторі, а також залучення додаткового приватного капіталу для відновлення країни.

Своєю чергою, президентка ЄБРР відзначила, що економіка України стабілізувалася й продовжує працювати на значній частині території країни.

Вона розповіла про переговори з українським урядом і Прем’єр-міністром щодо підготовки країни до зимового періоду.

«Ми й надалі підтримуватимемо Укренерго в будівництві захисту від повітряних атак. Також ми працюємо з Нафтогазом, щоб забезпечити великі запаси газу. Крім того, в нас є проєкт із Укргідроенерго. І ми продовжуватимемо фінансування Укрзалізниці та транспорту», - заявила Оділь Рено-Бассо.

За її словами, банк має намір сфокусуватися на проєктах у приватному секторі, зокрема на збільшенні виробничих потужностей у сільському господарстві. ЄБРР також співпрацює з банками у фінансуванні малого й середнього бізнесу, зокрема в напрямі страхування ризиків.

Оділь Рено-Бассо також поінформувала, що ЄБРР працює над збільшенням свого статутного капіталу, що дасть змогу спрямувати додаткове фінансування на відбудову України.

Читайте також: Стефанішина обговорила з президенткою ЄБРР підготовку до переговорів про вступ України в ЄС

Як повідомляв Укрінформ, віцепрем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина обговорила з президенткою ЄБРР Оділь Рено-Бассо посилення та розвиток інституційних спроможностей для підготовки України до членства в ЄС, зокрема проведення переговорів про вступ.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-