Клімкін: Наша дипломатія була класною історією у 2022 році, але зараз менше сприймається

Клімкін: Наша дипломатія була класною історією у 2022 році, але зараз менше сприймається

Вечірній стрім
Укрінформ
Колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін вважає, що відверта українська дипломатія воєнного часу наразі спрацьовує гірше, ніж у перший рік війни, тому підходи потрібно міняти.

Таку думку дипломат висловив у програмі «Укрінформ: Вечірній стрім».

«Звичайно (потрібно міняти. – Ред.)…Я вважаю, що це була класна історія протягом 2022 року. Ми вийшли за рамки того, що в сучасній політиці вважалося умовно політкоректним. Вона й так, як болото, ця політика, а ми туди «покидали каміння» - іноді вдало, іноді менш вдало. Але, тим не менше, це спрацювало. Навесні цього року ця логіка почала менше сприйматися – частково (виробився) імунітет, частково почала заходити втома - не в тому, що менше симпатії до України, а просто психологічна, тобто призвичаєння», - сказав Клімкін.

Він додав, що попервах наша дипломатія багатьом на Заході «зірвала мозок», однак наші західні партнери наразі мають багато невирішених питань.

«Вони дивляться на мапу Африки – де там ще переворот завтра-післязавтра? А що там Кім Чен Ин поїхав до Путіна? А що там навколо Карабаху? А що взагалі навколо Індії відбувається?», - констатував ексочільник МЗС.

Читайте також: Клімкін - про врегулювання кризи з Польщею: Знизити емоції і зустрітися разом з Єврокомісією

Як повідомлялося, колишній заступник міністра закордонних справ та експосол у Німеччині Андрій Мельник, нещодавно призначений на посаду посла в Бразилії, сказав у коментарі Укрінформу, що працюватиме у цій країні як класичний дипломат та робитиме все можливе, щоб тему України не ігнорували.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-