Напад Росії на Україну підірвав довіру до ООН - Нова Зеландія

Напад Росії на Україну підірвав довіру до ООН - Нова Зеландія

Укрінформ
Напад Росії як постійного члена Радбезу ООН на Україну підриває довіру до самої Організації Об’єднаних націй.

Як передає Укрінформ, про це заявила міністр закордонних справ Нової Зеландії Нанайя Махута під час виступу на загальних дебатах 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

"Бути свідком того, як постійний член Ради безпеки ООН розпочав неспровокований напад на суверенну державу, намагаючись анексувати її територію і ведучи війну проти її цивільного населення, було і залишається шокуючим. Дії Росії порушують фундаментальні принципи міжнародного права. Як може молоде покоління довіряти ООН, коли постійний член Ради безпеки діє у спосіб, що так фундаментально суперечить Статуту ООН?", - сказала вона.

Махута наголосила, що Росія має відповісти за цю агресію в міжнародних судах.

"Нова Зеландія рішуче підтримує зусилля, спрямовані на притягнення Росії до відповідальності як у Міжнародному суді ООН, так і в Міжнародному кримінальному суді", - сказала вона.

Читайте також: Саудівська Аравія в ООН заявила про готовність бути посередником між РФ та Україною

Міністр закордонних справ Нової Зеландії також вказала на зростання ядерних ризиків через російську війну та наголосила, що "ядерна зброя ніколи не повинна бути застосована".

Як повідомляв Укрінформ, у Нью-Йорку у вівторок відкрилися загальні дебати в рамках тижня високого рівня 78-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-