Стефанчук вважає, що в Раді зараз немає 226 голосів для заборони діяльності УПЦ МП

Стефанчук вважає, що в Раді зараз немає 226 голосів для заборони діяльності УПЦ МП

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук сумнівається, що в парламенті знайдуться необхідні 226 голосів для заборони діяльності УПЦ (МП), якщо відповідні законопроєкти будуть винесені на голосування.

Про це Стефанчук сказав в інтервʼю Радіо Свобода, передає Укрінформ.

«Парламент – це механізм, який ухвалює рішення колективно. І мені здається, що поки немає 226 голосів навколо такого важливого законодавчого акту. Виносити його у залу, провалювати для того, щоб просто потішити Російську Федерацію, то це просто безглуздо і юридично, і політично безвідповідально», – сказав Стефанчук.

Він додав, що хоче вірити, що побачить 226 голосів, але, за його словами, «поки що йде внутрішня дискусія, яка проходить не тільки всередині «Слуги народу», а в тому числі в межах інших партій, які позиціонують себе як дуже патріотичні».

Читайте також: На Хмельниччині керівники єпархій ПЦУ та УПЦ МП прийняли звернення, яке засуджує війну РФ проти України

Як повідомлялося, у День Незалежності 24 серпня у Верховній Раді зібрали понад 125 підписів народних депутатів під зверненням до спікера Стефанчука з вимогою невідкладно винести на розгляд законопроєкти, які допоможуть заборонити діяльність Московського патріархату.

Дві третини українців або 66% вважають, що діяльність Української православної церкви, яка перебуває в єдності з Московським патріархатом, необхідно заборонити.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-