Канада гарантуватиме довгострокову підтримку України - Трюдо

Канада гарантуватиме довгострокову підтримку України - Трюдо

Укрінформ
Канада змінює свій підхід до надання багаторічної допомоги, гарантуючи Україні передбачувану підтримку, «необхідну їй для довгострокового успіху».

Як передає Укрінформ, про це заявив Прем'єр Канади Джастін Трюдо під час під час спільної з Президентом України Володимиром Зеленським пресконференції.

«У рамках цього підходу я оголошую про виділення 650 млн канадських доларів нової військової допомоги протягом наступних трьох років на постачання Україні 50 одиниць бронетехніки, включаючи броньовані машини медичної евакуації, які будуть побудовані канадськими робітниками в Онтаріо», – сказав він.

Читайте також: Від початку вторгнення РФ Канада надала допомогу Україні на C$8 мільярдів

Канада також надасть інструкторів з навчання пілотів та технічного обслуговування для спільної коаліції щодо винищувачів F-16. А також надаватиме підтримку з технічного обслуговування танків leopard, сказав прем’єр.

Крім того, за його словами, Канада передасть Україні 35 дронів, оснащених камерами високої роздільної здатності, а також легкі транспортні засоби та боєприпаси.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Володимир Зеленський перебуває з неанонсованим візитом у Канаді. Зокрема він виступив зі зверненням до канадського парламенту.

Читайте також: Канада демонструє лідерство у підтримці України - Зеленський

Президент України уже звертався до канадського парламенту у березні 2022 року. Лише кілька світових лідерів зверталися до парламенту Канади двічі, серед них: колишні прем’єр-міністри Великої Британії Маргарет Тетчер й Ентоні Еден, а також президенти США Рональд Рейган та Дуайт Ейзенхауер.

Раніше цього тижня Зеленський відвідав США, де взяв участь у 78-й сесії Генасамблеї ООН, провів зустріч з президентом США й іншими представниками американської влади.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-