Зеленський у парламенті Канади: Те, що робить Росія в Україні – це геноцид

Зеленський у парламенті Канади: Те, що робить Росія в Україні – це геноцид

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський чітко наголосив, що дії Росії слід вважати геноцидом проти українського народу.

Про це він заявив у п’ятницю під час виступу в парламенті Канади, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Це геноцид - те, що російські окупанти роблять з Україною. І коли ми хочемо перемогти, коли ми закликаємо світ підтримати нас, йдеться не просто про звичайний конфлікт, йдеться про порятунок життів мільйонів людей»,- наголосив Президент України.

Читайте також: Зеленський виступив в парламенті Канади

Він підкреслив, що йдеться буквально про фізичний порятунок жителів України – жінок, чоловіків, дітей, цілих родин і громад, селищ і міст.

Він нагадав також про Голодомор 1923-33 років, монумент в пам’ять про жертви якого був відкритий уперше за межами України в канадському Едмонтоні. У цьому контексті Зеленський підкреслив, що багато країн уже визнали Голодомор геноцидом українського народу. Втім, за його словами, від тієї трагічної епохи нічого не змінилося, і Росія має нарешті понести покарання за це.

«Знищення Росією Маріуполя, Волновахи, Бахмута або будь-якого іншого міста чи села в Україні не повинно залишитися безкарним», - наголосив Президент.

Читайте також: Зеленський обговорив із Трюдо оборонні потреби України

У цьому зв’язку він підкреслив, що перемогти мають життя і справедливість.

«Ця російська агресія має закінчитися нашою перемогою, щоби Росія ніколи не повернула в Україну геноцид і навіть не намагалася це зробити. Москва має програти раз і назавжди. І програє!», - заявив Президент України.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю Володимир Зеленський перебуває з неанонсованим візитом у Канаді. Зокрема він виступив зі зверненням до канадського парламенту.

Читайте також: Канада виділяє Україні ще $500 мільйонів військової допомоги

Президент Зеленський уже звертався до канадського парламенту у березні 2022-го року. Усього кілька світових лідерів зверталися до парламенту Канади двічі, серед них: колишні прем’єр-міністри Великої Британії Маргарет Тетчер й Ентоні Еден, а також президенти США Рональд Рейган та Двайт Ейзенхауер.

Раніше цього тижня Зеленський відвідав США, де взяв участь у 78-й сесії Генасамблеї ООН, провів зустріч з президентом США й іншими представниками американської влади.

Фото ілюстративне, ООН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-