Зеленський зустрівся із лідерами Демократичної та Республіканської партій

Зеленський зустрівся із лідерами Демократичної та Республіканської партій

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський у Вашингтоні провів зустріч із лідером Демократичної партії в Сенаті США Чаком Шумером, лідером Республіканської партії в Сенаті Мітчем Макконнеллом і сенаторами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента.

Зеленський виступив перед сенаторами / Фото: Офіс Президента

Глава держави зазначив, що ця зустріч є ще одним підтвердженням стратегічного партнерства між двома державами.

«Завдяки Сенату, завдяки президенту США, кожному громадянину Сполучених Штатів українські воїни очищають нашу землю від російських загарбників. Підтримка України означає посилення східного флангу НАТО. А наша перемога буде спільною перемогою народів України, США та всього вільного світу», – наголосив Зеленський, звертаючись до учасників зустрічі.

Читайте також: Остін - Зеленському: Штати й надалі активно підтримуватимуть Україну для успіху на полі бою

Він поінформував сенаторів про актуальну ситуацію на фронті, першочергові оборонні потреби України та необхідність посилення спроможностей української ППО, особливо у зв’язку з наближенням зими.

Президент подякував присутнім за кожен їхній голос, відданий на підтримку України, кожен законопроєкт, спрямований на притягнення Росії до відповідальності, накладення санкцій на російських злочинців і досягнення справедливого миру.

Зеленський висловив сподівання, що Конгрес і надалі ухвалюватиме важливі рішення для фінансової підтримки України. Окремо було наголошено на безумовній важливості відповідальності за використання наданої допомоги та здійснення відповідного звітування.

Читайте також: Зеленський зустрівся зі спікером Палати представників США та лідерами обох партій

Глава Української держави обговорив із сенаторами імплементацію Формули миру, зокрема необхідність залучення до цього процесу держав Глобального Півдня, а також глобальні геополітичні виклики.

Було наголошено на важливості питання повоєнної відбудови України й позитивно оцінено призначення спеціального представника Президента США з відновлення України Пенні Пріцкер.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський перебуває з візитом у США. Він взяв участь у 78-ій сесії Генасамблеї ООН. 21 вересня Президент прибув до Вашингтона, де має відбутися, зокрема, його зустріч із президентом США Джо Байденом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-