Ердоган заявив про прагнення Путіна «якнайшвидше закінчити війну»

Ердоган заявив про прагнення Путіна «якнайшвидше закінчити війну»

Укрінформ
Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив, що російський президент Володимир Путін зацікавлений у “якнайшвидшому закінченні війни”, але не варто очікувати, що це станеться швидко.

Про це він сказав в інтерв'ю американському телеканалу RBS, передає Укрінформ.

“Цілком очевидно, що ця війна триватиме довго. Хочеться дуже сподіватися, щоб війна якнайшвидше закінчилася. І пан Путін фактично на боці якнайшвидшого припинення цієї війни”, - заявив президент Туреччини.

На запитання про перспективи України звільнити окуповані Росією території, включно з Кримом, Ердоган висловив думку, що це наразі малоймовірно.

“Ще у 2014 році у мене були певні дискусії та переговори з президентом Путіним щодо Криму. І я не мав успіху в дискусії. І я не міг змусити їх вийти з Криму. І я думаю, що поки що це теж не вийде. Думаю, час покаже… Я не можу назвати дату, коли ця війна закінчиться або скільки вона триватиме. Тільки лідери обох сторін зможуть вам сказати”, - сказав Ердоган.

Також він заявив, що Туреччина довіряє Росії настільки ж, наскільки довіряє Заходу, зокрема з огляду на тривале очікування вступу в ЄС.

Читайте також: Ердоган у Делі закликав піти на поступки РФ для відновлення дії «зернової угоди» - Bloomberg

“Наскільки надійний Захід, настільки ж надійна і Росія. Останні 50 років ми чекали на порозі ЄС, і в цей момент я довіряю Росії так само, як і Заходу”, - сказав Ердоган.

Як приклад “довіри” до співпраці з Росією турецький лідер назвав постачання газу та співпрацю в оборонній сфері.

“Половина мого природного газу постачається з Росії, а це означає, що ми солідарні. Ми робимо взаємні кроки вперед, і ми співпрацюємо також у сфері оборонної промисловості. Ми можемо робити ці речі з Росією”, - заявив президент Туреччини.

За його словами, як у Туреччини добрі відносини зі США, так само вона “матиме добрі відносини з Росією, а також надалі підтримуватиме відносини з державами-членами ЄС на основі підходу взаємної вигоди”.

Читайте також: Туреччина та Росія не можуть домовитися, хто керуватиме «газовим хабом» – Reuters

Як повідомляв Укрінформ, перед візитом у США Ердоган припустив, що шляхи Туреччини та ЄС можуть "розійтися".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-