Президент України прибув з візитом до США

Президент України прибув з візитом до США

Фото
Укрінформ
Володимир Зеленський прибув з візитом до США, де візьме участь у зустрічах високого рівня в рамках 78-ї Генеральної Асамблеї ООН.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

З аеропорту Зеленський відбув в Університетську лікарню Стейтен-Айленду, для зустрічі з  важкопораненими українськими військовослужбовцями, які проходять тут лікування та реабілітацію.

У вівторок очікується виступ Президента на загальних дебатах Генасамблеї ООН, у другій половині дня - на саміті щодо Цілей сталого розвитку.  

"США. Нью-Йорк. Одразу з аеропорту їду до наших воїнів, які проходять в Америці лікування та реабілітацію. Передусім – підтримка наших людей і вдячність тим, хто допомагає Україні й українцям. Далі – важливі й насичені дні. Генеральна Асамблея ООН, Саміт цілей сталого розвитку, Рада Безпеки. Вже намічені вагомі двосторонні зустрічі", - написав глава держави у Телеграмі.

Читайте також: Білий дім анонсував зустріч Байдена й Зеленського та нову допомогу Україні

За словами Зеленського, у Вашингтоні заплановані переговори з президентом США, лідерами палат і партій Конгресу, військовим керівництвом. Також він планує зустрітися з представниками американського бізнесу, журналістами, громадою. Зокрема, аби висловити вдячність за лідерство США в підтримці нашої боротьби за свободу та незалежність.

"Територіальна цілісність держави – ключовий принцип усіх базових міжнародних документів, зокрема Статуту ООН. І треба повернути йому повну силу, зруйновану російським вторгненням, та збільшити можливості ООН зупиняти агресії та запобігати їм. Україна зробить чітку пропозицію щодо цього членам ООН", - наголосив Президент України.

Читайте також: Зеленський у Штатах може вперше зустрітися з президентом Бразилії - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, Президент України упродовж наступних днів перебуватиме в Нью-Йорку, де візьме участь у зустрічах високого рівня в рамках 78-ї Генеральної Асамблеї ООН. Заплановані, зокрема, його виступи в залі Генасамблеї, на засіданні Ради Безпеки ООН, а також двосторонні та багатосторонні контакти з іноземними лідерами.

У четвер, 21 вересня, Володимир Зеленський у Вашингтоні має зустрітися з президентом США Джо Байденом.

Фото: Олена Зеленська, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-