Зеленський відкинув компроміс із Кремлем щодо миру

Зеленський відкинув компроміс із Кремлем щодо миру

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що смерть ватажка вагнерівців Євгенія Пригожина показує, що відбувається, коли люди укладають угоди з російським президентом Володимиром Путіним.

Про це він сказав СNN, передає Укрінформ.

Хоча, як зазначає телеканал, наступ України наразі приніс лише скромні успіхи, Зеленський заявив, що він відкидає припущення, нібито настав час домовитися про мир із Кремлем.

«Коли ви хочете мати компроміс або діалог із кимось, ви не можете це зробити з брехуном», – сказав Президент.

За словами Зеленського, драматична смерть ватажка ПВК «Вагнер», чий літак розбився через кілька тижнів після спроби заколоту проти військового керівництва Москви, була попередженням, до якого варто дослухатися.

CNN зазначає, що США та інші ключові союзники України продовжують постачати зброю Києву, підкреслюючи, що умови для досягнення «справедливого та міцного» миру ще не створені. Водночас кілька інших світових лідерів, як президент Бразилії Лула да Сілва, поклали на Україну «тягар закінчення війни», наголошує телеканал.

На підтвердження своєї позиції український лідер навів приклади інших країн, які зазнали нападу Росії та продовжують бути частково окупованими Москвою.

«Чи бачили ви якийсь компроміс із боку Путіна в інших питаннях? З Грузією? З Молдовою?», – риторично запитав Зеленський.

Читайте також: Зеленський: Потрібно посилювати санкції проти енергетичного, фінансового та банківського секторів РФ

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня у Тверській області (РФ) розбився приватний літак Embraer Legacy 600, на борту якого перебував Пригожин. 27 серпня Слідчий комітет РФ підтвердив загибель Пригожина в авіакатастрофі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-