Глава МЗС Йорданії заявив про необхідність поважати суверенітет України

Глава МЗС Йорданії заявив про необхідність поважати суверенітет України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Йорданії Айман Ас-Сафаді під час зустрічі з японським колегою Йошімаса Хаяші заявив про необхідність поважати Статут ООН, який закликає членів організації до поваги суверенітету всіх країн, включаючи Україну.

Про це з посиланням на Міністерство закордонних справ Японії повідомляє Kyodo, передає Укрінформ.

Як ідеться в повідомленні, в ході зустрічі міністри, серед іншого, обговорили триваюче російське вторгнення в Україну. При цьому Хаяші наголосив на необхідності якнайшвидшого встановлення «справедливого та вічного миру».

Сафаді, своєю чергою, заявив про необхідність поважати Статут ООН, який закликає всіх членів організації утримуватися від загрози силою або її застосування, а також до поваги суверенітету всіх країн, включаючи Україну.

Хаяші прибув до Йорданії в рамках першого етапу свого близькосхідного та європейського турне, під час якого також відвідає Єгипет, Саудівську Аравію і Польщу.

Читайте також: Кулеба запросив Йорданію приєднатися до реалізації Формули миру

Головними цілями поїздки японського топ-дипломата є поглиблення зв’язків із нафтовидобувними країнами Близького Сходу та досягнення порозуміння стосовно скидання в море очищеної радіоактивної води з пошкодженої атомної електростанції «Фукусіма-1».

Як повідомляв Укрінформ, за тиждень із пошкодженої японської АЕС «Фукусіма-1» в океан скинули близько 3 тисяч тонн очищеної радіоактивної води. Жодних проблем у роботі обладнання чи надзвичайних ситуацій навколо електростанції не трапилося.

Фото: Kyodo

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-