Байден привітав українців із Днем Незалежності

Байден привітав українців із Днем Незалежності

Укрінформ
Президент США Джо Байден привітав українців із Днем Незалежності, наголосивши на поточній підтримці України в її боротьбі за свободу й допомозі країні у довгостроковій перспективі.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у заяві глави Білого дому.

«Сьогодні народ України знову відзначає свій День Незалежності, зазнаючи тотального нападу під час боягузливої війни Путіна за землю та владу. Вісімнадцять місяців українські родини живуть під щоденною загрозою російських ракет і реальністю жорстоких атак. Але народ України відмовився здаватися», - заявив Байден.

За його словами, у цей День Незалежності, як і після першого вторгнення Росії в Україну у 2014 році, відважні українці та українки захищають Україну від нападів на фундаментальні принципи, важливі для кожної нації на планеті – суверенітет і територіальну цілісність.

«Вони ще раз показують світові, що за свободу варто боротися», - додав він.

Глава Білого дому зазначив, що незалежність означає вільно обирати своє майбутнє.

«Це дорогоцінно. Щороку 4 липня американці відзначають День Незалежності, щоб згадати ціну, яку ми заплатили за нашу свободу, і всі благословення, які з неї випливають. Тож сьогодні, коли Путін продовжує свою жорстоку війну, щоб стерти незалежність України та силою перекроїти карту нашого світу, американці по всій країні об’єднані з народом України», - додав він.

Байден наголосив, що Сполучені Штати продовжуватимуть співпрацювати із партнерами по всьому світу, щоб підтримувати здатність України захищатися від агресії Росії, підтримувати основоположні принципи Статуту ООН, і допомагати українському народу будувати безпечне, процвітаюче та незалежне майбутнє, на яке вони заслуговують.

«Наша відданість незалежності України є непохитною та міцною. Ось чому Сполучені Штати та інші країни G7 опублікували спільну декларацію в Литві минулого місяця, в якій зобов’язалися допомогти Україні підтримувати Збройні сили в здатності стримувати російську агресію в найближчі роки. Декларація, до якої зараз приєдналися понад 25 країн. Разом з нашими партнерами в Європі ми підтримуємо Україну в її боротьбі за свободу зараз і будемо допомагати їй у довгостроковій перспективі», - зазначив Байден.

Президент додав, що США також працює з усіма державами, щоб притягнути російських військових до відповідальності за воєнні злочини та інші звірства, які вони вчинили в Україні.

«У тому числі й примусове вивезення тисяч українських дітей до Росії. Цих дітей викрали у батьків і тримали окремо від сімей. Це безсовісно. І сьогодні ми оголошуємо нові санкції, щоб притягнути до відповідальності винних у цих примусових переміщеннях і депортаціях, а також вимагати повернення українських дітей до їхніх родин», - сказав Байден.

Глава Білого дому висловив сподівання, що наступного року українці зможуть відсвяткувати свій День Незалежності в мирі та безпеці, знаючи, як їхня незвичайна мужність надихала світ.

«Нехай День Незалежності України буде нагадуванням про те, що сили темряви ніколи не загасять полум’я свободи, яке живе в серцях вільних людей усюди», - підсумував Байден.

Читайте також: На Софійській площі відбулися урочистості до Дня Незалежності

Як відомо, у четвер, 24 серпня, Україна святкує 32-у річницю Незалежності.

День Незалежності України - щорічне свято в Україні, яке відзначають 24 серпня з нагоди ухвалення у 1991 році Акта проголошення незалежності України. Цей документ, ухвалений позачерговою сесією Верховної Ради УРСР, проголосив створення самостійної української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-