Іноземні дипломати у Києві вітають українців із Днем Незалежності

Іноземні дипломати у Києві вітають українців із Днем Незалежності

Відео
Укрінформ
Глави дипломатичних представництв іноземних держав, акредитовані у Києві, привітали українців з Днем Незалежності і запевнили у непохитній підтримці України.

Свої привітання дипломати оприлюднили у соцмережах, передає Укрінформ.

Новий посол Франції в Україні Гаель Вейсьєр заявив, що пишається тим, що перебуває у Києві у цей особливий день.

«Вітаю з Днем Незалежності! Пишаюся перебуванням у Києві в цей особливий день. Як сказав учора президент Макрон (у виступі на третьому Міжнародному саміті Кримської платформи. – Ред.), ми знову підтверджуємо нашу непохитну солідарність Франції з Україною», - написав дипломат.

Новопризначений посол Німеччини в Україні Мартін Єґер висловив захоплення мужністю і силою духу українців.

«З Днем Незалежності, шановні українці! Ви щодня сміливо боретеся за свободу, мир та справедливість. Схиляюся перед вашою мужністю та силою духу. Німеччина разом з Україною у відстоюванні нашого спільного європейського майбутнього!», - запевнив посол.

Канадські дипломати у відеопривітанні нагадали, що їхня країна однією з перших визнала і підтримала Україну як вільну та суверенну державу,

«24 серпня 1991 року українці стоячи гордо проголосили свою незалежність. Сьогодні вони продовжують стояти, і Канада продовжить підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно», - заявили у посольстві Канади в Україні.

Посол США в Україні Бріджит Брінк у відеопривітанні зазначила, що її надихає те, що українці роблять усе можливе, аби захистити свої домівки, своїх співгромадян і свою незалежність.

«І американці, і українці знають цінність і ціну свободи. Сполучені Штати підтримують вас у боротьбі за майбутнє – і наша підтримка не зміниться», - запевнила Брінк.

Голова Представництва ЄС в Україні Матті Маасікас у своєму відеопривітанні зазначив, що це послання надії.

«Моє послання у 32-й День Незалежності України – це послання надії. Надії на перемогу в цій жахливій війні, надії на відновлення територіальної цілісності України, надії на справедливість щодо російських військових злочинців. І надії, що Україна стане членом ЄС», - сказав дипломат.

Посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс у відеопривітанні українською мовою зазначила, що від початку повномасштабного вторгнення Росії кожний для українців кожний день є днем боротьби за незалежність.

«Для мене незалежність – це вибір свого майбутнього», - заявила Сіммонс.

А інші працівники британського посольства додали, що для них «це свобода говорити рідною мовою», «це друзі поруч у скруті і в радості», «це перемога», «це свято твоєї культури», «це відпустка на Чорному морі в Криму».

Посол Ізраїлю в Україні Михайло Бродський теж записав відеопривітання українською мовою, в якому запевнив, що в Ізраїлі дуже добре розуміють, що зараз відчувають українці.

«Сьогоднішнє свято не схоже на попередні – ви зустрічаєте його в умовах повномасштабної війни. Але тим цінніше для вас зберегти те, що у вас є, - свободу вибору, свободу жити на своїй землі. В Ізраїлі дуже добре розуміють, що зараз відчувають українці. Ми пройшли довгий шлях до нашої незалежності і заплатили за неї дуже велику ціну. Ми навчилися берегти її. Я бажаю всім нам наступного року зустрічати День Незалежності у мирній і безпечній Україні", - сказав Бродський.

Як відомо, 24 серпня Україна святкує День Незалежності.

День Незалежності України - щорічне свято в Україні, яке відзначають 24 серпня з нагоди ухвалення у 1991 році Акта проголошення незалежності України. Цей документ, ухвалений позачерговою сесією Верховної Ради УРСР, проголосив створення самостійної української держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-