На зловживання і байдужість чиновників до проблем ветеранів має бути жорстка реакція – Єрмак

На зловживання і байдужість чиновників до проблем ветеранів має бути жорстка реакція – Єрмак

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак наголошує на важливості забезпечити українських військових і ветеранів усім необхідним з боку держави, а на будь-які зловживання і байдужість чиновників до проблем ветеранів має бути жорстка і рішуча реакція.

Про це він заявив у своєму відеозверненні до учасників VІ Міжнародного ветеранського форуму "Україна. Захисники. Майбутнє", організованого Міністерством у справах ветеранів України, передає кореспондент Укрінформу.

"Усі в нинішніх умовах війни мають викладатись по максимуму. Найбільші вимоги - до чиновників і політиків. Маємо забезпечити ветеранів та їх рідних усім: лікування, протезування, фізична і психологічна реабілітація, соціальна адаптація, працевлаштування та вирішення житлових проблем. Усе це має робитись з повагою до гідності людей, які захистили країну. Люди - найдорожче, що є в державі. Це - база. Хто цього досі не розуміє, чи втомився у тилу, має піти з державної служби", - сказав Єрмак.

За його словами, кожен чиновник має працювати на всіх громадян, а на військових та ветеранів - тим більше.

Він підкреслив, що у воїнів замало часу на бюрократичну тяганину, адже у короткі дні відпусток з фронту бійці вимушені займатися власним здоров'ям, ремонтом автомобілів, пошуком додаткової амуніції, а ще їм доводиться вирішувати проблеми родини, які накопичились за довгі місяці їхньої відсутності.

Читайте також: Посадовці, які не розуміють принципів політики Героїв, мають бути замінені - Зеленський

"На кожен випадок байдужості, а тим більше зловживань треба реагувати жорстко і рішуче. Не дозволяє законодавство та нормативи - пропонуйте зміни, бракує робочого часу - працюйте понаднормово. Ми усі на війні. Люди на фронті не рахують робочих годин", - наголосив керівник ОП.

Він зазначив, що мотивація бійців залежить від змін в Україні. "Ми разом маємо нищити корупцію та байдужість, маємо створювати основу для економічного розвитку. Нашим героям важливо розуміти, яке майбутнє вони боронять", - сказав Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці червня Президент Володимир Зеленський анонсував запровадження політики героїв в Україні, яка буде спрямована на забезпечення потреб учасників бойових дій і ветеранів війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-