Греція підтримує членство України в НАТО, коли будуть виконані умови Вільнюського саміту

Греція підтримує членство України в НАТО, коли будуть виконані умови Вільнюського саміту

Декларація
Укрінформ
Україна та Греція підписали спільну декларацію щодо підтримки української євроатлантичної інтеграції.

Підписання документа відбулося у рамках візиту Президента Володимира Зеленського у Грецію, повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт Глави держави.

«Грецька Республіка підтримує набуття Україною членства в НАТО, коли члени Альянсу дійдуть згоди та будуть виконані умови, як зазначено в декларації Вільнюського саміту НАТО», - ідеться в документі.

Також Греція зобов’язалася продовжувати надавати військову, технічну, оборонну та гуманітарну підтримку Україні.

Читайте також: Зеленський: Греція долучиться до країн, які тренуватимуть українських пілотів на F-16

Крім того, Греція обіцяє брати участь разом із міжнародними організаціями, союзниками та партнерами у відновленні та відбудові України після війни.

Прем’єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс за підсумками зустрічі з Президентом України Володимиром Зеленським в Афінах заявив ЗМІ, що Греція готова підтримувати Україну на шляху до повноцінного членства в Європейському Союзі і НАТО.

«Так само, як ми підтримали надання Україні статусу країни-кандидата у члени ЄС, я сьогодні ще раз заявляю про нашу готовність підтримати ваш європейський шлях», - сказав Міцотакіс.

Читайте також: Безпекові гарантії для України: Греція приєдналася до декларації G7 – Зеленський

Він також нагадав, що Греція нещодавно приєдналася до спільної декларації лідерів G7 щодо надання безпекових гарантій Україні.

«До того ж ми з вами підписали спільну декларацію щодо євроатлантичного курсу України, що слугує ще одним доказом того, що ми — ваші прихильники і супутники», - запевнив прем’єр-міністр Греції.

Глава грецького уряду зазначив, що Греція від початку повномасштабного вторгнення на практиці виявляла гуманітарну і оборонну солідарність з Україною. За його словами, це триватиме й надалі.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський у понеділок прибув з візитом у Греції. До цього він відвідав Данію, Нідерланди і Швецію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-