Україна не повинна програти війну – Лінднер

Україна не повинна програти війну – Лінднер

Фото
Укрінформ
Німеччина і надалі підтримуватиме Україну, адже Україна не повинна програти війну.

Про це федеральний міністр фінансів ФРН Крістіан Лінднер, котрий 14 серпня здійснює візит до Києва, написав у соцмережі Х (колишній Твіттер) очолюваного ним відомства, передає Укрінформ.

«Йдеться про майбутнє європейського порядку миру та свободи. Україна не може програти цю війну», - заявив політик німецьким журналістам у Києві. Він додав, що Росія атакує Україну за її вибір на користь демократії.

Крістіан Лінднер (Вільна демократична партія Німеччини) запевнив Україну в продовженні підтримки з боку уряду Німеччини. Конкретні напрямки та форми такої підтримки він обговорює протягом дня з українськими політиками.

Зокрема, очільник Мінфіну ФРН нагадав про допомогу від федерального уряду Україні та тим, хто шукає притулку в Німеччині, на суму 22 мільярди євро. Військова допомога Україні з боку ФРН перевищує 12 мільярдів євро. Німеччина також готова долучитися до відбудови зруйнованої інфраструктури.

«Політично, військово і фінансово ми будемо підтримувати Україну, поки вона не виграє цю війну», - заявляв Лінднер у річницю початку російської війни.

Глава Мінфіну також сказав, що для нього бути в Києві є особливим і зворушливим моментом. Він вже відвідував Україну на початку 2020 року.

У Києві Лінднер уже зустрівся з мером Віталієм Кличком та керівництвом Міністерства оборони України.

Читайте також: Берлін. Офіційно: Росія є найбільшою загрозою миру та безпеці

Як повідомляв Укрінформ, Міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер прибув до Києва вранці 14 серпня − це його перший візит до української столиці з початку повномасштабної війни. У Києві в німецького урядовця заплановані політичні переговори.

Раніше Україну відвідували канцлер Німеччини Олаф Шольц та кілька інших міністрів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-