В ООН відреагували на удар росіян по готелю у Запоріжжі

В ООН відреагували на удар росіян по готелю у Запоріжжі

Укрінформ
Гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун приголомшена звісткою про обстріл готелю в Запоріжжі і закликає Росію негайно припинити невибіркові удари по Україні, кількість яких досягла «неймовірних обсягів».

Про це йдеться у заяві Браун, передає Укрінформ.

«Я приголомшена звісткою, що готель, який часто використовували співробітники ООН та наші колеги з неурядових організацій для підтримки постраждалих від війни, тільки що потрапив під російський удар у Запоріжжі. Це абсолютно неприпустимо», - заявила гуманітарна координаторка ООН.

Вона зазначила, що зупинялась у цьому готелі щоразу, коли відвідувала Запоріжжя, а її команда використовує його як базу під час неодноразових поїздок у місто. Це також була база ООН для роботи з евакуації цивільних мешканців із комбінату «Азовсталь» у Маріуполі в травні минулого року, нагадала Браун.

Читайте також: Кількість поранених унаслідок ракетного удару по Запоріжжю зросла до 16

«Кількість невибіркових ударів, через які було пошкоджено цивільну інфраструктуру та через які загинули та отримали поранення мирні жителі, досягла неймовірних обсягів. І вони є порушенням міжнародного гуманітарного права. В ім’я людяності я закликаю Російську Федерацію дотримуватися своїх зобов’язань згідно з міжнародним гуманітарним правом і негайно припинити невибіркові удари по Україні», - акцентувала Браун.

Як повідомляв Укрінформ, о 19:20 в четвер ворог випустив ракету «Іскандер-К» по цивільному обʼєкту в центрі Запоріжжя. Одна людина загинула, ще понад десяток постраждали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-