Клімкін назвав «дуже хорошою історією» зустріч щодо України у Саудівській Аравії

Клімкін назвав «дуже хорошою історією» зустріч щодо України у Саудівській Аравії

Укрінформ
Колишній глава МЗС Павло Клімкін вважає другу зустріч на рівні радників з нацбезпеки та політичних директорів щодо України у Джидді (Саудівська Аравія) «дуже хорошою історією», оскільки в ній візьмуть участь представники багатьох західних і незахідних країн.

Таку думку дипломат висловив у інтерв’ю Радіо NV, передає Укрінформ.

«Зустріч у Саудівській Аравії – це зустріч високого рівня. Це зустріч тих, хто відповідає за зовнішньополітичні чи безпекові питання... Насправді це дуже хороша історія, оскільки нам вдається звести Захід і не-Захід,», - сказав Клімкін.

Він додав, що цей умовний «не-Захід» дуже різний – «хтось намагається з нами бігти цей важливий марафон, хтось просто для участі, хтось налаштований на результат, хтось просто подивитися на те, що відбувається».

«Але є достатньо непогана репрезентативність, і є можливість поговорити, а що означає рух далі», - зазначив колишній міністр.

Клімкін зауважив, що від цієї зустрічі в Джидді ми не очікуємо «якихось шалених проривів», але щоб провести саміт миру восени, треба працювати дуже інтенсивно. Окрім того, треба розуміти, на який результат ми хочемо вийти на саміті – чи це буде згода щодо того, яким чином реалізувати Формулу миру по кожному пункту, чи будуть окремі зустрічі по деяких пунктах.

«Я виходжу з того, що за деякими пунктами треба працювати й окремо, і на перспективу. Але, тим не менше, сауди взяли це (проведення зустрічі в Джидді – ред.) на себе, і це прекрасно. Вони мають свій вплив і свої важелі на Росію, зокрема, через гру навколо ціни на нафту. Вони мають особливі відносини з Китаєм, мають виходи на багатьох у незахідному світі і традиційно усталені відносини із Заходом. Тому вони - непоганий медіатор у цій історії. Тож друга зустріч у Джидді – це насправді дуже правильно», - вважає ексочільник МЗС.

Читайте також: Китай долучиться до обговорення української Формули миру - WSJ

Як повідомляв Укрінформ, друга зустріч на рівні радників з національної безпеки та політичних директорів щодо ключових принципів миру на основі Формули миру Президента України Володимира Зеленського відбудеться 5-6 серпня у Джидді, Саудівська Аравія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-