Із фракції «Слуга народу» за час каденції пішли або виключили 17 депутатів – Арахамія

Із фракції «Слуга народу» за час каденції пішли або виключили 17 депутатів – Арахамія

Укрінформ
На даний момент за весь час каденції з фракції «Слуга народу» пішли або були виключені 17 осіб.

Про це голова фракції «Слуга народу» у Верховній Раді Давид Арахамія повідомив в інтерв’ю інформаційному агентству «РБК-Україна», передає Укрінформ.

«Наша історична місія – привести до парламенту на зміну старим політикам нових. З перших днів ми поставили нові стандарти політичної культури та політичної відповідальності. Нам не дуже приємно втрачати людей у фракції, але з'явилися нові стандарти та настали нові часи. На даний момент за весь час каденції з нашої фракції пішли або виключили 17 осіб… Це від початкового чисельного складу фракції – 6,75%», - зазначив він.

Читайте також: До Ради надійшла заява депутата Холодова про складання мандата

За його словами, частину нардепів виключили з фракції не через скандали, а тому, що ті виявилися не готовими брати на себе політичну відповідальність за виконання обіцянок, які давали на виборах.

«Має бути політична відповідальність, в ідеалі така людина має здати мандат. Ми на це можемо вплинути лише політичним тиском, що ми й робимо», - наголосив Арахамія.

Голова фракції «Слуга народу» у ВР переконує, що інституцію політичного очищення в Україні створено, і вона працює.

Читайте також: Депутат ВР від «Слуги народу» Кривошеєв написав заяву про вихід з партії

Водночас він висловив думку, що у кожній фракції парламенту є щонайменше 10% людей, які або потрапили в поле зору правоохоронців, або здійснили якісь неприпустимі з моральної точки зору вчинки, «але в «Слузі народу» відразу на це реагують, а в інших фракціях говорять про «політичний тиск» тощо».

«Тож ми задали тренд і сподіваюся, що й інші партії, які пройдуть до наступного парламенту, слідуватимуть цьому тренду на політичну відповідальність. Бо, як ми бачимо, старі політики не хочуть змінюватись. Вони звикли до кругової поруки, і ця шкідлива звичка їх загубить», - резюмував Арахамія.

Читайте також: ДБР розслідує, як депутат Арістов потрапив на Мальдіви під час війни

Як повідомлялося, Верховна Рада проголосувала 27 липня цього року за припинення депутатських повноважень нардепа від «Слуги народу» Юрія Арістова, якого раніше помітили на курорті на Мальдівах.

Народну депутатку України Людмилу Марченко виключили із лав партії «Слуга народу» та політради Тернопільського осередку, а також призупинили її членство у фракції «Слуга народу» у ВР.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-