Ракетними ударами по українських містах Росія прагне перехопити інформаційний порядок денний - ОП

Ракетними ударами по українських містах Росія прагне перехопити інформаційний порядок денний - ОП

Укрінформ
Ракетними ударами по українських містах Росія прагне перехопити інформаційний порядок денний і психологічно налаштувати партнерів України, що українцям не вистачить ресурсу протистояти РФ.

Таку думку висловив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в ефірі телемарафону «Єдині новини», повідомляє Укрінформ.

«Я тут не бачу конкретного приводу (останньої ракетної атаки – ред.) – є Рада Україна-НАТО чи там буде якийсь інший привід, ні, Росія буде використовувати виключно інструмент психологічного тиску для того, щоб перехопити порядок денний», - сказав він.

Читайте також: Веніславський: Чергова ракетна атака Росії могла бути приурочена до Ради Україна-НАТО

Подоляк вважає, що росіяни зараз прагнуть використати ракети, щоб перехопити інформаційний порядок денний і домінувати в ньому, щоб про наступальні операції України говорили менше.

Крім того, він переконаний, що РФ хоче вселити українським партнерам думку, що Україні не вистачить ресурсу, зокрема ППО, аби витримати ворожі атаки, а також щоб наші партнери були психологічно налаштовані на сприйняття Росії як країни, з якою треба про щось домовлятися.

Радник керівника ОП наголосив, що РФ прагне отримати три складові в рамках нинішнього етапу війни.

Читайте також: Зеленський: Рада Україна - НАТО показала себе ефективним механізмом кризових консультацій

За його словами, по-перше, Росія намагається знизити інтенсивність бойових дій і спробувати перевести конфлікт у затяжний варіант, друге – завдати «психологічної шкоди» нашим партнерам, що надана ними допомога Україні недостатня для повного захисту від російських ракет, і по-третє – налякати розмовами про збільшення виробництва та використання ракет і дронів, «щоб довести світу, що в неї (РФ – ред.) вистачить ресурсів для максимального знищення цивільної інфраструктури в України» і тому нібито треба буде йти на поступки агресору.

Подоляк наполягає, що наразі міжнародна спільнота має остаточно вирішити, що Росія має програти і відповідно надати Україні необхідну зброї як для оборони, так і для наступу.

Як повідомлялося, у середу, 26 липня, в Україні було двічі оголошено повітряну тривогу в усіх областях. Під час першої тривоги сили ППО знищили дві крилаті ракети, другої – 36 ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-