Україна закликає партнерів посилити повітряний щит над півднем – Шмигаль

Україна закликає партнерів посилити повітряний щит над півднем – Шмигаль

Укрінформ
Прем’єр-міністр Денис Шмигаль закликав міжнародних партнерів допомогти Україні посилити протиповітряний захист південних областей.

Про це він сказав на засіданні уряду у вівторок, передає кореспондент Укрінформу.

«Росія – це загроза всім державам Чорноморського регіону. Ми закликаємо партнерів посилити повітряний щит над півднем України», - зазначив Шмигаль.

Він підкреслив, що вже більше як тиждень Росія тероризує південні регіони України. За його словами, мета агресора – залякати людей, знищити українську портову інфраструктуру, завдати максимальних збитків українському аграрному експорту й спровокувати світову продовольчу кризу.

Глава уряду нагадав, зокрема, що в Одесі пошкоджено щонайменше 28 пам’яток архітектури, однак триває оцінка завданих росіянами збитків і очікуються висновки комісії ЮНЕСКО, яка працюватиме в місті.

«Ворог обов’язково за все заплатить, а ми обов’язково відбудуємо Одесу й інші міста та села нашої України», - переконаний Прем’єр-міністр.

Читайте також: Зеленський обговорив із Сунаком оборонні потреби та російський терор Одеси

Як повідомляв Укрінформ, Росія щодня здійснює обстріли півдня України. Так, у ніч проти 23 липня російські війська здійснили масовану атаку по території Одеси та області. Загарбники випустили 19 ракет різного типу. Удар припав на історичний центр Одеси, внесений до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Фото: Денис Шмигаль/Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-