В ОБСЄ пройде спеціальне засідання Постійної ради через ракетний обстріл Одеси

В ОБСЄ пройде спеціальне засідання Постійної ради через ракетний обстріл Одеси

Ексклюзив
Укрінформ
Постійна рада ОБСЄ проведе у вівторок позачергове спеціальне засідання з метою розгляду російського ракетного терору загалом та недільної атаки на Одесу, зокрема.

Про це власному кореспонденту Укрінформу повідомив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

"Важливо, щоб Постійна рада зосередилася на російському ракетному терорі через недільну атаку на Одесу. Своїми систематичними атаками на цивільні об'єкти в Україні Росія має на меті насамперед тероризувати населення. Також ми бачимо, як Росія намагається підіймати ставки фактично до глобального рівня, руйнуючи портову інфраструктуру і зриваючи реалізацію зернової ініціативи", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Війна Росії проти України: ОБСЄ готова надати платформу для змістовного діалогу

На його переконання, скликання цього спеціального засідання "стане чітким сигналом Росії про консолідовану позицію наших партнерів і про те, що світ не стомився від війни". Спецзасідання продемонструє, "що Росії не вдасться нікому задурити голову своїми маніпулятивними тезами про зернову ініціативу" і "що відповідальність Росії, як політична, так і юридична, є невідворотною", додав постійний представник України.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч з 22 на 23 липня російські війська здійснили масовану атаку по території Одеси та області. Загарбники випустили 19 ракет різного типу.

Удар припав на історичний центр Одеси, внесений до Списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Унаслідок нічної атаки пошкоджені 25 пам’яток архітектури, зокрема Спасо-Преображенський кафедральний собор.

Унаслідок обстрілу одна людина загинула і 22 особи дістали поранення, серед них четверо дітей.

Читайте також: В ОБСЄ назвали неприйнятним обстріл роісянами собору в Одесі

Північномакедонське головування в ОБСЄ рішуче засудило напад Росії на цивільні та релігійні об'єкти в Одесі.

У пресслужбі ОБСЄ також закликали Росією відновити дотримання своїх міжнародних зобов’язань та припинити війну, у тому числі шляхом повного виведення своїх військ з України.

Фото: crisisgroup.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-