Стефанчук обговорив із премʼєром Ірландії санкції проти РФ, спецтрибунал і євроінтеграцію

Стефанчук обговорив із премʼєром Ірландії санкції проти РФ, спецтрибунал і євроінтеграцію

Фото
Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук зустрівся з премʼєр-міністром Ірландії Лео Варадкаром.

Про це спікер повідомив у Фейсбуці, передає Укрінформ.

Стефанчук назвав приїзд прем’єр-міністра Ірландії "візитом солідарності".

"Санкційний тиск на РФ, питання справедливості та притягнення росії до відповідальності, європейська інтеграція України, міжпарламентська співпраця — головні теми, які обговорювали", - зазначив він.

За словами спікера, він наголосив, що притягнення Росії до відповідальності відповідно до норм міжнародного права є одним із пріоритетів України, і підкреслив важливість створення спеціального трибуналу щодо злочину російської агресії проти України.

Стефанчук закликав Ірландію й продовжувати санкційний тиск на Росію, аби запобігти будь-яким спробам країни-агресора «обійти» вже запроваджені санкції.

Голова ВР подякував Ірландії за підтримку України на шляху до повноцінного членства в ЄС та наголосив на важливості початку переговорів про вступ України в ЄС вже цього року.

«Насамкінець подякував Ірландії за гуманітарну та фінансову допомогу нашій країні. Дякую за українців, які знайшли тимчасовий прихисток у Ірландії», - зазначив спікер.

Читайте також: Ірландія обстоюватиме якнайшвидший початок переговорів про вступ України до ЄС

Як повідомлялося, в Україні з візитом перебуває Прем’єр-міністр Ірландії Лео Варадкар.

На спільній з Президентом Володимиром Зеленським пресконференції у Києві він заявив, що Ірландія виділяє ще 5 мільйонів євро на гуманітарну допомогу Україні і навчатиме українських саперів та військових медиків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-