Південна Корея надаватиме Україні виключно нелетальну військову допомогу

Південна Корея надаватиме Україні виключно нелетальну військову допомогу

Укрінформ
Південна Корея продовжуватиме надавати Україні виключно гуманітарну допомогу та нелетальне військове обладнання і спорядження для підтримки її боротьби з агресією Росії.

Про це на брифінгу заявив речник Міністерства оборони Чон Ха Кю, коментуючи візит президента Південної Кореї Юн Сок Йоля до України, передає Укрінформ із посиланням на Yonhap.

«Немає жодних змін у позиції уряду щодо того, що Південна Корея не надає летальної зброї», - сказав Чон.

Під час переговорів із Президентом Володимиром Зеленським у Києві в суботу Юн заявив, що Південна Корея надасть Україні пакет допомоги у сфері безпеки, гуманітарної допомоги та відновлення під назвою «Ініціатива миру та солідарності в Україні» (Ukraine Peace and Solidarity Initiative).

В останній партії військових поставок для підтримки України Сеул надіслав портативні міношукачі та захисні костюми для саперів, а минулого року відправив Україні три партії нелетальної військової допомоги, що включали аптечки, ліки, протигази, намети, бронежилети та продукти харчування для військових.

Через неанонсований візит Йоля до Києва частина корейських політиків і експертів висловили стурбованість можливим погіршенням корейсько-російських відносин, проте в Міністерстві закордонних справ Кореї заперечили негативні наслідки.

Перший заступник глави МЗС Чан Хо Чжин заявив, що Південна Корея і Росія мають «свого роду формулу в управлінні двосторонніми відносинами після початку війни в Україні».

«Це схоже на мовчазне розуміння того, що дві країни будуть терпіти до певного моменту в регулюванні своїх відносин за таких особливих обставин. Враховуючи цю формулу, візит президента не так сильно погіршить зв’язки з Росією», - сказав він.

Чан, який до призначення на топ-посаду в дипломатичному відомстві працював послом Кореї в Росії, зазначив, що жорсткої реакції Москви можна очікувати тільки в разі, якщо Південна Корея оголосить про допомогу Україні летальною зброєю.

Читайте також: Зеленський подякував Президенту Кореї за спільну роботу заради збереження життів

Як повідомляв Укрінформ, перший заступник директора Ради нацбезпеки при президентові Південної Кореї Кім Те Хьо заявив. Що Південна Корея надасть Україні міношукачі та обладнання для розмінування в рамках свого пакету допомоги зруйнованій війною країні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-