Третій саміт перших леді та джентльменів відбудеться восени в Києві

Третій саміт перших леді та джентльменів відбудеться восени в Києві

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська запросила своїх колег відвідати третій саміт перших леді та джентльменів восени в Києві.

Про це вона зазначила під час зустрічі з першими леді та джентльменами, які супроводжують свої подружжя під час Саміту НАТО 2023, в Українському центрі Вільнюса, повідомляє Укрінформ.

До заходу доєдналися також вимушені переселенці – українці, яких прихистила Литва.

«Сьогодні мала змогу особисто запросити колег на третій саміт перших леді та джентльменів, який пройде восени в Києві. На ньому ми поговоримо якраз про це – про страхи і тривоги світу, про те, як їх перемогти. Поговоримо про психологічне відновлення – для кожної країни і людини. Адже у ментального здоров’я немає кордонів», - розповіла Зеленська.

Читайте також: Зеленська у Вільнюсі відвідала Український центр для переселенців

Вона також підкреслила, що серед важливих речей, які відбирає війна – можливість зустрічей з тими, кого хочеш побачити, і тоді, коли цього хочеш, відтак кожна зустріч тепер буквально відвойована для того, щоб сказати головні слова.

Дружина Президента поділилася, що для неї важливо було сказати українцям, які тимчасово вимушені виїхати з Батьківщини, що Україна боронить не відмітки на карті, не цифри, не статистику – вона боронить від смерті, від винищення своїх людей, кожен і кожна з яких – важливі, як важливе все, що всі роблять для перемоги, де б не перебували.

«Своїм колегам, першим леді та джентльменам світу, які також завітали до українського серця Литви, теж сказала найголовніше: що їхня роль змінюється. Ми можемо більше – і робимо більше. Ми - агенти змін, яких світ потребує саме зараз», - додала Зеленська.

Перша леді відзначила, що російська агресія – виклик не лише для України і не лише воєнний: разом із нею в усьому світі стало більше криз, економічних та міграційних проблем, незахищеності і, звісно, страхів та стресів, бо ніхто в жодній країні не може почуватися у безпеці, коли поряд діє агресор.

Читайте також: В Україні стартувала друга хвиля кампанії «Ти як?» для посилення «емоційної ППО»

«Усі ми – і перші леді, і вимушені переселенки – на своєму місці щодня, щохвилини впливаємо на те, яким стає світ і чи стане він кращим. І разом ми обов’язково вплинемо на те, щоб життя перемогло. Щоб ми перемогли», - наголосила дружина Президента.

Джерело: ОПУ

Як повідомлялося, Київський перший саміт відбувся 23 серпня 2021 року під назвою «М'яка сила в новій реальності», другий - «Україна та світ: майбутнє, яке ми будуємо разом» 23 липня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-