Росія слабша, ніж здавалося - Павел

Росія слабша, ніж здавалося - Павел

Відео
Укрінформ
Росія не така сильна, як хотіла, щоби всі думали. 

Про це заявив президент Чеської Республіки Петр Павел на спільній з українським колегою Володимиром Зеленським пресконференції після їх переговорів у Празі в четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

«Росія не така сильна, як намагалася нас переконати», - сказав президент Чехії, пояснивши, що це довели дії ЗСУ, зокрема, під час нинішнього наступу.

«Я не бачу іншого завершення цього конфлікту ніж успіх України», - підкреслив Павел, додавши, що інакше будуть порушені всі принципи, на яких будується демократичний світ.

«Ми маємо підтримувати Україну», - сказав президент ЧР і зазначив, що його країна також прагнула підтримки тих держав, до кола яких хотіла доєднатися.

Президент Чехії поінформував, що його країна від початку вторгнення Росії в Україну внесла на боротьбу з російською агресією загалом 45 мільярдів крон (1,88 млрд євро) – це не тільки гроші від уряду, держави, а й від підприємств і громадян. Зокрема, було передано 676 одиниць важкої техніки та засобів ППО, 4,2 млн боєприпасів різного калібру, 380 тисяч одиниць стрілецької зброї тощо. Павел відзначив роль громадян, зокрема, при зборі грошей на закупівлю зброї, а також нагадав про гуманітарну допомогу, зокрема біженцям.

Читайте також: Україна отримає запрошення в НАТО після завершення війни – президент Чехії

У відповідь на прохання кореспондента Укрінформу прокоментувати його заяву про те, що Україна матиме один шанс на проведення успішного контрнаступу, ексгенерал НАТО уточнив: він мав на увазі, що Україна матиме шанс для успішного контрнаступу цього року, адже він потребує великої кількості техніки і часу. Тож нереально було б очікувати, що в разі неуспіху можна підготуватися до нового наступу протягом кількох місяців. Тому, підкреслив Павел, він виступав за те, «аби зробити все для того, щоб Україна була успішною в цьому наступі».

Слід зауважити, що Володимир Зеленський став першим іноземним лідером, якого Петр Павел приймає в Празькому граді на посаді президента Чехії.

Як повідомляв Укрінформ, увечері 6 липня Президент Володимир Зеленський розпочав візит до Чехії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-