Єрмак провів телефонну розмову з Держсекретарем Святого Престолу

Єрмак провів телефонну розмову з Держсекретарем Святого Престолу

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з Державним секретарем Святого Престолу кардиналом П’єтро Пароліном.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента України.

«Керівник Офісу Президента поінформував співрозмовника про зусилля України, спрямовані на досягнення миру в Україні, зокрема про консультації щодо ключових принципів миру на рівні радників з питань національної безпеки та політичних радників лідерів Бразилії, Великої Британії, Данії, ЄС, Італії, Індії, Канади, Німеччини, Південної Африки, Саудівської Аравії, США, Туреччини, України, Франції та Японії, що відбулись у Копенгагені», - йдеться у повідомленні.

Як розповів Андрій Єрмак, ці консультації мали продовження у вигляді його щотижневих зустрічей з представниками іноземних дипломатичних місій у Києві. Зокрема сьогодні відбулася друга така зустріч. У ній взяли участь посли країн G-7, Представництва ЄС в Україні та глави дипломатичних представництв Південно-Африканської Республіки, КНР, Данії, Іспанії, Індії, Республіки Корея, Нідерландів, Індонезії, Австралії, Саудівської Аравії, Мексики, Польщі, Туреччини, Словаччини, Чехії, Бразилії, Аргентини та Ватикану в Україні.

Андрій Єрмак окремо подякував П’єтро Пароліну за участь у сьогоднішній зустрічі в Києві  апостольського нунція в Україні і титулярного архиєпископа Мартани – архиєпископа Вісвальдаса Кульбокаса. 

Читайте також: Єрмак та посол США відвідали виставку, присвячену боротьбі України з російською агресією

Керівник Офісу Глави держави висловив вдячність П’єтро Пароліну за готовність сприяти процесу повернення на батьківщину українських дітей, незаконно депортованих Росією.

Андрій Єрмак зауважив, що повернення громадян України – серед 10 пунктів Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський закликав Латинську Америку і Аргентину підтримати українську Формулу миру.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-