Обшуки у депутата Алєксєєва ще тривають – Офіс генпрокурора

Обшуки у депутата Алєксєєва ще тривають – Офіс генпрокурора

Єдині новини
Укрінформ
Обшуки у народного депутата, голови підкомітету у Комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності Сергія Алєксєєва, якому оголосили підозру у шахрайстві, ще тривають.

Про це заявив заступник генерального прокурора Антон Войтенко в ефірі телемарафону «Єдині новини», передає кореспондент Укрінформу.

«Так, на даний час ще тривають обшуки. Це офісні приміщення, де здійснював свою професійну діяльність попередню як адвокат зазначений підозрюваний. Було завершено обшуки у місці проживання підозрюваного, які тривали із початку сьогоднішньої доби до самого ранку, де й було вилучено другу частину грошових коштів, які потерпілий передав підозрюваному», - сказав Войтенко.

Відео: телемарафон “Єдині новини”

За його словами, юридичного затримання парламентарія, зважаючи на його статус народного депутата та кваліфікацію злочину, не відбулося. «Але йому інкриміновано та повідомлено про підозру за частиною 4 статті 190 Кримінального кодексу України”, - зазначив він.

Як повідомлялося, вранці 30 червня Офіс генпрокурора заявив, що народному депутатові, голові підкомітету у Комітеті Верховної Ради з питань правоохоронної діяльності оголосили підозру у шахрайстві (ч.4 ст. 190 Кримінального кодексу України). За місцем його проживання правоохоронці проводили невідкладні слідчі дії.

Читайте також: Клопотання про обрання запобіжного заходу Алєксєєву вже готове - заступник генпрокурора

За даними слідства, народний депутат шляхом обману заволодів коштами громадянина Німеччини у розмірі 50 тисяч доларів.

Згідно з інформацією СБУ, народний депутат за 50 тисяч доларів обіцяв іноземцю своє сприяння в уникненні екстрадиції. Для цього парламентарій "гарантував" використати власні зв’язки у суді, щоб там скасували рішення Державної міграційної служби про відмову у наданні іноземцю статусу біженця.

У партії "Європейська солідарність" заявили, що обшуки у народного депутата Сергія Алєксєєва є "продовженням провокацій і тиску" на її представників

Фото: facebook.com/deputy_alekseev

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-