Президент Румунії: Росія є і буде безпосередньою загрозою євроатлантичній безпеці

Президент Румунії: Росія є і буде безпосередньою загрозою євроатлантичній безпеці

Укрінформ
Росія є і залишатиметься найбільш значною і прямою загрозою євроатлантичній безпеці.

Про це президент Румунії Клаус Йоганніс сказав сьогодні у Гаазі під час пресконференції за підсумками робочої зустрічі за участі глав держав та урядів Литви, Польщі, Румунії, Албанії, Бельгії та Норвегії, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Гаазі.

“Росія є і залишатиметься найбільш прямою та безпосередньою загрозою євроатлантичній безпеці. Таким чином, ми маємо бути в змозі і готові й надалі зміцнювати нашу позицію та продовжувати надавати необхідну підтримку Україні”, - сказав він.

Читайте також: Офіційно: Росія є найбільшою загрозою миру та безпеці

Він також зазначив, що “для наших найбільш уразливих партнерів, особливо для Республіки Молдова, стримування та оборона є одним із основних напрямків зусиль, де ми сподіваємось побачити повне виконання мадридських рішень. Альянсу потрібна сильна довгострокова позиція, справжня передова оборона, здатна відповісти на всі загрози”.

Він також сказав, що як і раніше, особливо зацікавлені у подальшій консолідації східного флангу у послідовному та єдиному підході.

“Це означає забезпечення необхідних сил, структур, можливостей та обладнання, а також правильних механізмів командування та управління. Йдеться також про те, щоб забезпечити це, довести, що ми здатні та готові підтримати ці перетворення з нашою посиленою відданістю інвестуванню в нашу оборону”, - сказав він.

Читайте також: НАТО має надати Україні гарантії безпеки, поки вона не стане членом Альянсу - прем’єр Бельгії

За його словами, щоб бути ефективним як альянс, необхідно працювати ще тісніше, докладаючи ще більше зусиль на підтримку України.

“Саміт повинен мати чіткий та змістовний, суттєвий результат для Києва, просуваючи нашу політичну та практичну підтримку, у тому числі для конкретного, вимірного прогресу вступу України до НАТО”, - сказав він.

Читайте також: Путін не має права вето на розширення НАТО - Столтенберг

Як повідомлялося, наступний саміт НАТО, який відбудеться у Вільнюсі 11-12 липня, серед головних питань розгляне продовження допомоги для України у її боротьбі проти російської агресії.

Читайте також: Дуда окреслив п’ять пріоритетів Польщі на саміт НАТО, серед них – підтримка України

Україна від цієї зустрічі очікує конкретних рішень щодо визначення шляху країни до членства в НАТО та щодо надання Україні гарантій безпеки для запобігання ймовірному повторенню російської агресії у майбутньому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-