Зеленський назвав Путіна другим королем антисемітизму після Гітлера

Зеленський назвав Путіна другим королем антисемітизму після Гітлера

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський прокоментував слова Володимира Путіна на свою адресу, який назвав його «ганьбою єврейського народу», заявивши, що російський лідер – «другий король антисемітизму після Гітлера».

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю ВВС, передає Укрінформ.

Журналіст видання запитав у Зеленського про його реакцію на слова Путіна на Петербурзькому економічному форумі.

Як пише ВВС, Зеленський втратив багатьох своїх родичів під час Голокосту, включно з дідом, і було очевидно, що питання застало його зненацька.

У відповідь український Президент глибоко зітхнув, опустив голову і через кілька секунд сказав, що не зовсім упевнений, як відповісти на запитання.

«Таке враження, що він (Путін – ред.) не до кінця розуміє свої слова. Вибачте, але ж він ніби другий король антисемітизму після Гітлера. Це говорить президент. Цивілізований світ не може так висловлюватися», - сказав Зеленський.

Він подякував світовій спільноті за підтримку після слів Путіна.

«Для мене було важливо почути реакцію світу, і я вдячний за підтримку», - додав український лідер.

Читайте також: У Єрусалимі відкрили алею на честь українців, які рятували євреїв від нацистів - Зеленська

Як повідомлялося, минулого тижня головний рабин України Моше Реувен Асман відреагував на чергову скандальну заяву Путіна на адресу Зеленського: "Я особисто можу сказати, що пишаюся Президентом Зеленським, що він не втік і робить все для допомоги українському народу. І не тільки я. Думаю, що весь світ пишатиметься ним", - зазначив Моше Реувен Асман.

Також головний рабин України підкреслив, що в Україні немає неонацистів. Він наголосив, що в Україні - порядні люди, які захищають свою батьківщину.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-