П'ять європейських країн підписали угоду про спільне придбання ЗРК Mistral

П'ять європейських країн підписали угоду про спільне придбання ЗРК Mistral

Укрінформ
Естонія, Бельгія, Кіпр, Франція та Угорщина підписали угоду про спільну закупівлю французьких зенітно-ракетних комплексів малої дальності Mistral.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє агенція Reuters.

Зазначається, що угода є ознакою того, що Франція досягла прогресу у переконанні деяких європейських союзників виявити інтерес до власних систем європейського виробництва, а не до систем, вироблених за межами Європи, як рекомендує Німеччина в рамках так званої "Ініціативи Європейського небесного щита".

Президент Франції Еммануель Макрон підтвердив спільну закупівлю 5 країн комплексів Mistral, назвавши це гарним прикладом співпраці.

Джерела Reuters повідомили, що угоду було підписано на зустрічі міністрів оборони у Парижі, метою якої була координація європейських зусиль щодо покращення можливостей протиповітряної оборони на всьому континенті після вторгнення РФ в Україну.

Читайте також: Ворог не знищив жодного Patriot в Україні - Зеленський

Mistral — це сучасний зенітно-ракетний комплекс для ураження гелікоптерів та літаків, розроблений у Франції. Mistral доступний як у портативному варіанті (ПЗРК), так і для використання на стартових платформах для транспортних засобів, кораблів та гелікоптерів. Він має радіус дії до 6 км, призначений для захисту від літаків та гелікоптерів, що літають відносно низько.

Фото: Вікіпедія

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-