Україна пропонує Нігерії низку вигідних напрямів співпраці - Кулеба

Україна пропонує Нігерії низку вигідних напрямів співпраці - Кулеба

Укрінформ
Україна пропонує новому керівництву Нігерії розвивати кілька вигідних напрямів співпраці, зокрема у сфері торгівлі, цифровізації та кібербезпеки.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ, про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив в інтерв’ю нігерійському виданню The Guardian Nigeria.

“Ми демонструємо іншим африканським країнам, що Україна готова розвивати партнерство на засадах взаємоповаги та спільних вигод”, - сказав міністр.

За словами Кулеби, Україна зробила свої кроки назустріч у дусі взаємоповаги і тепер розраховує на кроки нового керівництва Нігерії у відповідь для розвитку взаємовигідних відносин.

“Ми пропонуємо збільшити обсяги торгівлі та розглянути можливості залучення українських будівельних компаній у проєкти в Нігерії”, - зауважив очільник МЗС.

Читайте також: Кулеба: Прагнемо забезпечити голосування Африки за наші резолюції в Генасамблеї ООН

Україна також має значний досвід у цифровізації. Програма “Держава у смартфоні” дозволяє громадянам робити майже все онлайн, отримувати державні послуги. “Ми готові ділитися цим досвідом”, - запевнив Кулеба.

Іншим перспективним напрямом співпраці він назвав кібербезпеку. Нігерія є однією з країн, яка потерпає від найбільшої кількості кібератак. Українські фахівці знають, як ефективно їм протистояти, зазначив очільник зовнішньополітичного відомства.

Як підкреслив Кулеба, Формула миру, запропонована Президентом Володимиром Зеленським, є єдиним реалістичним способом відновлення справедливого та тривкого миру в Україні.

“Уявіть, якщо Нігерія, не дай Боже, зазнала б агресії - чи ви погодилися б віддати частину своєї території, дозволити комусь окупувати її та катувати ваших людей? Ви б не погодилися на це. Перебуваючи на інавгурації вашого Президента, я бачив вашу армію. Я переконаний, що ваші воїни рішуче билися б за вашу землю. Це те, що сьогодні робимо ми. Ми не починали цієї війни. Воєнні дії відбуваються на нашій території, але ми знаємо, за що ми воюємо - за свободу та безпеку своїх громадян. І це мотивує нас боротися проти загарбників”, - наголосив Кулеба.

Читайте також: Кулеба запросив Перу приєднатися до української Формули миру

Як повідомляв Укрінформ, Кулеба заявив, що за допомогою турне країнами Африки прагнув забезпечити їх результативне голосування за українські резолюції в Генасамблеї ООН та спонукати до ізоляції Росії на міжнародній арені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-